Baidarių žygiais domisi šalies įmonės

Bai­da­rių nu­oma už­si­i­man­tis uk­mer­giš­kis Kas­ty­tis Kviet­kaus­kas pa­ste­bi, kad di­džio­sios ša­lies įmo­nės vis daž­niau tei­rau­ja­si va­sa­ros pra­mo­gų. Sa­vo dar­buo­to­jus jos le­pi­na ne tik bai­da­rių, bet ir įvai­riais kom­bi­nuo­tais žy­giais.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Vandens pramogos populiarėja.


 

Žy­giai dvi­ra­čiais, pės­čio­mis ir bai­da­rė­mis, įvai­rios lo­bių pa­ieš­kos, nak­ti­niai žy­giai ir kuo įdo­miau­si nuo­ty­kiai, ži­no­ma, su mai­ti­ni­mu ir nak­vy­ne – tai, ko šian­dien pa­gei­dau­ja pra­mo­gų ieš­ko­to­jai.

Kas­ty­tis pa­sa­ko­jo, kad no­rint pa­ten­kin­ti klien­tų po­rei­kius, sten­gia­si ko­o­pe­ruo­tis su kai­mo tu­riz­mo so­dy­bo­mis, įvai­rio­mis sto­vyk­lo­mis, vie­tos veik­los gru­pė­mis, jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jo­mis, o kar­tais ir ki­tais bai­da­rių nuo­mo­to­jais.

Pa­sak K. Kviet­kaus­ko, šie­met be­ne di­džiau­sia gru­pė, ku­riai ieš­ko­ta pra­mo­gų, bu­vo iki 200 žmo­nių. Vi­du­ti­nė­mis jau va­di­na­mos taip pat ga­na di­de­lės – 60–80 žmo­nų gru­pės.

40 bai­da­rių tu­rin­čiam žy­gių or­ga­ni­za­to­riui tai – įkan­da­mas rie­šu­tė­lis. Da­bar kiek­vie­ną sa­vait­ga­lį jo bai­da­rės daž­niau­siai ne dul­ka san­dė­ly­je, bet skro­džia upių ir upe­liu­kų van­de­nį.

„Bū­das lai­mė­ti kon­ku­ren­ci­nė­je ko­vo­je – pri­si­tai­ky­ti, pri­im­ti la­bai di­de­les žmo­nių gru­pes“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

Pa­sak jo, kai or­ga­ni­zuo­ja­mos ben­dro­vių iš­vy­kos, pir­miau­siai rei­kia tu­rė­ti la­bai daug bai­da­rių, pa­siū­ly­ti kai­mo tu­riz­mo so­dy­bą nak­vy­nei, pra­mo­gų, tu­ris­ti­nių žy­gių.

Ren­kan­tis bai­da­rių tra­sas taip pat ieš­ko­ma ne ra­my­bės, o nuo­ty­kių. Pra­ėjo lai­kai, kai žmo­nės drįs­da­vo plauk­ti tik ra­mia Šven­tą­ja. Da­bar mie­liau ren­ka­si kuo su­dė­tin­ges­nius marš­ru­tus sek­liais, ta­čiau kliū­čių pil­nais Šven­to­sios in­ta­kais.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų