Spausdinti šį puslapį

Baidarių žygiais domisi šalies įmonės

Bai­da­rių nu­oma už­si­i­man­tis uk­mer­giš­kis Kas­ty­tis Kviet­kaus­kas pa­ste­bi, kad di­džio­sios ša­lies įmo­nės vis daž­niau tei­rau­ja­si va­sa­ros pra­mo­gų. Sa­vo dar­buo­to­jus jos le­pi­na ne tik bai­da­rių, bet ir įvai­riais kom­bi­nuo­tais žy­giais.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Vandens pramogos populiarėja.


 

Žy­giai dvi­ra­čiais, pės­čio­mis ir bai­da­rė­mis, įvai­rios lo­bių pa­ieš­kos, nak­ti­niai žy­giai ir kuo įdo­miau­si nuo­ty­kiai, ži­no­ma, su mai­ti­ni­mu ir nak­vy­ne – tai, ko šian­dien pa­gei­dau­ja pra­mo­gų ieš­ko­to­jai.

Kas­ty­tis pa­sa­ko­jo, kad no­rint pa­ten­kin­ti klien­tų po­rei­kius, sten­gia­si ko­o­pe­ruo­tis su kai­mo tu­riz­mo so­dy­bo­mis, įvai­rio­mis sto­vyk­lo­mis, vie­tos veik­los gru­pė­mis, jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jo­mis, o kar­tais ir ki­tais bai­da­rių nuo­mo­to­jais.

Pa­sak K. Kviet­kaus­ko, šie­met be­ne di­džiau­sia gru­pė, ku­riai ieš­ko­ta pra­mo­gų, bu­vo iki 200 žmo­nių. Vi­du­ti­nė­mis jau va­di­na­mos taip pat ga­na di­de­lės – 60–80 žmo­nų gru­pės.

40 bai­da­rių tu­rin­čiam žy­gių or­ga­ni­za­to­riui tai – įkan­da­mas rie­šu­tė­lis. Da­bar kiek­vie­ną sa­vait­ga­lį jo bai­da­rės daž­niau­siai ne dul­ka san­dė­ly­je, bet skro­džia upių ir upe­liu­kų van­de­nį.

„Bū­das lai­mė­ti kon­ku­ren­ci­nė­je ko­vo­je – pri­si­tai­ky­ti, pri­im­ti la­bai di­de­les žmo­nių gru­pes“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

Pa­sak jo, kai or­ga­ni­zuo­ja­mos ben­dro­vių iš­vy­kos, pir­miau­siai rei­kia tu­rė­ti la­bai daug bai­da­rių, pa­siū­ly­ti kai­mo tu­riz­mo so­dy­bą nak­vy­nei, pra­mo­gų, tu­ris­ti­nių žy­gių.

Ren­kan­tis bai­da­rių tra­sas taip pat ieš­ko­ma ne ra­my­bės, o nuo­ty­kių. Pra­ėjo lai­kai, kai žmo­nės drįs­da­vo plauk­ti tik ra­mia Šven­tą­ja. Da­bar mie­liau ren­ka­si kuo su­dė­tin­ges­nius marš­ru­tus sek­liais, ta­čiau kliū­čių pil­nais Šven­to­sios in­ta­kais.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)