Didelių gabaritų atliekos aikštelėje „užstrigo“

Gerseniškių gatvėje esančioje didelių gabaritų atliekų aikštelėje iškilo grėsmė, jog ji gali persipildyti. Taip nutiko sustabdžius „Bionovus“ sąvartyno, į kurį keliavo ir mūsų atliekos, veiklą – šis sąvartynas jau perpildytas.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Atliekų aikštelėje Gerseniškių gatvėje reikėtų daugiau konteinerių.


 

Rajono vadovai suka galvas, kaip išspręsti problemą, kad nesutriktų atliekų priėmimas.

Vilniuje esanti UAB „Bionovus“ priklausanti statybinių atliekų aikštelė buvo perpildyta ir dėl to nebeturi teisės priimti nerūšiuotų atliekų. Į ją buvo vežamos stambiagabaritės atliekos ir iš aikštelės, esančios mūsų mieste, Gerseniškių gatvėje.

Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rolandas Janickas teigia, kad visoms Vilniaus regiono savivaldybėms, taip pat ir mūsų savivaldybei, iškilo problema, susijusi su didelių gabaritų atliekų išvežimu. Mat „Bionovus“ – vienintelė Vilniaus regiono statybos atliekų aikštelė, priėmusi ir nerūšiuotas atliekas.

Pasak pašnekovo, neseniai Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras, kuriam priklauso didelių gabaritų atliekų aikštelė Ukmergėje, buvo sustabdęs ir jos veiklą – dideli buities daiktai, baldai, statybinės medžiagos nebuvo priimami iš ukmergiškių.

„Kurį laiką iš gyventojų atliekos aikštelėje nebuvo priimamos. Buvo gautas toks nurodymas iš Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro. Kadangi aikštelė uždaryta buvo neilgam, manau, kad didelių nesusipratimų ir nepatogumų dėl to nekilo“, – sako R. Janickas.

Anot jo, išeities ieškoma aukščiausiu lygiu. Dėl šios nenumatytos situacijos ant kojų sukilo Aplinkos apsaugos ministerijos specialistai, pasitarimus rengia Vilniaus regiono plėtros taryba.

Pasak vicemero, nors „Bionovus“ turi planų plėsti savo sąvartyno teritoriją ir vėl tęsti veiklą, tačiau ir šios priemonės operatyviai susidariusios problemos neišspręstų.

„Juk įmonė dar turi gauti visus reikiamus leidimus, parengti sklypo bei kitus dokumentus. Šis procesas gali ir apie metus užtrukti“, – sako R. Janickas. Jis pripažino, kad situacija ne tik labai rimta, bet net kritinė.

Šiuo metu prieita prie išvados, kad viena iš išeičių Gerseniškių aikštelėje ir toliau priimant iš gyventojų didelių gabaritų atliekas – pastatyti čia kuo daugiau konteinerių ir kurį laiką jas kaupti juose.

„Teritorija yra didelė ir vietos taip greitai nepritrūks, tačiau norint kažkur krauti atliekas, reikia turėti konteinerius“, – sako R. Janickas.

Anot jo, specialiais stambioms atliekoms bei statybiniam laužui skirtais konteineriais turi pasirūpinti aikštelės savininkas – Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras.

Be to, pasak R. Janicko, tikimasi, kad Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro vadovai sudarys sutartis su kitais statybinių ir didelių gabaritų atliekų sąvartynais.

„Gyventojų tikrai nestabdome, o, atvirkščiai, raginame ir toliau vežti didelių gabaritų atliekas į Gerseniškių gatvės aikštelę“, – pašnekovas pastebi, kad kol kas atliekų tvarkymo įgūdžiai rajone prastoki. Prie konteinerių nuolat matyti baldų, buitinės technikos krūvos.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų