Spausdinti šį puslapį

Diskutavo su rajono verslininkais

Ra­jo­no ver­sli­nin­kai ir sve­čiai iš Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to pra­ėju­sią sa­vai­tę dis­ku­ta­vo Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos ini­cia­ty­va su­reng­ta­me su­si­ti­ki­me.

 

 

Su­si­ti­ku­siuo­sius pa­svei­ki­no ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas ir me­ro pa­va­duo­to­jas Re­gi­man­tas Ba­ra­vy­kas.

Apie įgy­ven­di­na­mus pro­jek­tus ir stra­te­gi­nę plėt­rą pa­pa­sa­ko­jo Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Stra­te­gi­nės plėt­ros ir in­ves­ti­ci­jų sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas Au­re­li­jus De­viat­ni­ko­vas.

Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to stu­di­jų pro­rek­to­rius prof. Ro­mu­al­das Kliu­kas kal­bė­jo apie stu­den­tų prak­ti­kų po­rei­kį Uk­mer­gės ra­jo­no ver­slo įmo­nė­se.

Šių me­tų ko­vo 22 d. Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė ir VGTU pa­si­ra­šė ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tį. 1956 m. įkur­ta­me di­džiau­sia­me tech­ni­kos uni­ver­si­te­te Pa­bal­ti­jo ša­ly­se stu­di­juo­ja 156 stu­den­tai iš Uk­mer­gės ra­jo­no.

Apie ver­slo plėt­ros ga­li­my­bes, pa­nau­do­jant pa­ra­mos lė­šas, in­for­ma­vo Vil­niaus pre­ky­bos, pra­mo­nės ir ama­tų rū­mų Uk­mer­gės fi­lia­lo di­rek­to­rius Ro­lan­das Ja­nic­kas. Jis pri­sta­tė pro­jek­tą „Lie­tu­vos įmo­nių ver­slu­mo ir kon­ku­ren­cin­gu­mo tarp­tau­ti­nė­se rin­ko­se ska­ti­ni­mas nau­do­jan­tis Vil­niaus pre­ky­bos, pra­mo­nės ir ama­tų rū­mų pa­slau­go­mis“. Pro­jek­tu sie­kia­ma di­din­ti rū­mų tei­kia­mų pa­slau­gų ver­slo pra­džiai bei plėt­rai Lie­tu­vo­je ir už­sie­ny­je pri­ei­na­mu­mą įmo­nėms, pa­di­din­ti vei­kian­čių įmo­nių gy­vy­bin­gu­mą, ver­slu­mą ir iš­plės­ti jų eks­por­to rin­kas bei ap­im­tis.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Mo­kes­čių ir eko­no­mi­nės ana­li­zės sky­riaus ve­dė­ja Zi­ta Mor­kū­nie­nė in­for­ma­vo apie pa­si­kei­ti­mus že­mės nuo­mos ir at­lie­kų rin­klia­vos sri­ty­se. Dis­ku­si­jų su­kė­lė ra­jo­no ta­ry­bos pri­im­tas spren­di­mas dėl Vie­ti­nės rin­klia­vos už ko­mu­na­li­nių at­lie­kų su­rin­ki­mą iš at­lie­kų tu­rė­to­jų ir at­lie­kų tvar­ky­mą nuo­sta­tų pa­kei­ti­mo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)