Spausdinti šį puslapį

Kioskai Pivonijos mikrorajone – legalūs

Ukmergiškė Aldona išsakė pastebėjimus apie kioskus. Moteris mano, kad šalia „Pivonijos“ prekybos centro stovintys kioskeliai gerokai gadina bendrą miesto vaizdą. „Jei Pivonijos mikrorajone apšiurusių iškabų nematyti...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Apšiurę kioskai miesto nepuošia.


 

...parduotuvių, kirpyklų, siuvyklų savininkai jas prižiūri, tai tie kioskeliai – tikrai ne miesto puošmena. Turgelis kai persikėlė už parduotuvės, mikrorajonas pagražėjo, tačiau kioskai – seni, gal dar nuo sovietmečio laikų. Kažin, ar jų savininkai turi leidimus šiems statiniams ir savo veiklai?“ – abejoja pašnekovė.

Be to, pasak jos, prie tų statinių dažnai geriami alkoholiniai gėrimai, čia pat ir buteliai mėtomi, šiukšlės.

Ukmergės rajono savivaldybės Teritorijų planavimo ir statybų skyriaus vedėjas Arvydas Džiugas sako, kad tokio dydžio statiniams specialių leidimų nereikia ir Valstybinė statybos planavimo inspekcija jokių sankcijų taikyti negali.

Ukmergės miesto seniūnijos laikinai einanti seniūnės pareigas Janė Zimblienė patikino, kad visų prie „Pivonijos“ prekybos centro esančių kioskų savininkai turi visus reikiamus leidimus ir veiklą vykdo legaliai.

„Žmonės yra susikūrę darbo vietas ir mes griauti jų iniciatyvos neturime pagrindo. Kioskai nei šalia parduotuvės, nei už jos tikrai nėra tokios išvaizdos, kad gadintų bendrą vaizdą“, – sako pašnekovė.

Ji pažadėjo, kad pavasarį paragins kioskų savininkus, kad atnaujintų statinių išorę, jei reikės, juos perdažytų.

Ukmergės rajono policijos komisariato atstovė spaudai Asta Krogertienė sako, kad pernai už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnį buvo nubausti 373 suaugę asmenys.

Nusiskundimų dėl girtavimo prie „Pivonijos“ prekybos centro esančių kioskų policijoje lig šiol nebuvo gauta.

Pažadėta, kad policijos komisariato padalinių vadovai, skirdami užduotis, atkreips patruliuojančių pareigūnų dėmesį į nurodytą vietą.

Policija prašo gyventojus pranešti apie pastebėtas negeroves ar daromus nusikaltimus tel. 63422, pasitikėjimo tel. (8 5) 2716050 arba www.epolicija.lt.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)