Natūralus produktas su žvyro prieskoniu?

Pasiilgę kuo mažiau konservantais „įdarytų“ maisto produktų žmonės jų ieško ūkininkų turgeliuose, smulkių gamintojų kioskeliuose. Tačiau ar visada natūralumą deklaruojantys gamintojai savo pažadus išpildo?

 

Ar visuomet maistas parduodamas laikantis elementarių higienos taisyklių?

Panašios mintys kilo į „Ukmergės žinių“ redakciją paskambinusiam Pramonės rajono gyventojui Alvydui Žviniui. Jis išsakė abejones dėl prekybos rūkyta žuvimi prie Žiedo gatvės „Maximos“. Prekyba vyksta tiesiog automobilių aikštelėje, o mašinų sukeltos dulkės sėda ant produktų, teršia juos.

„Nusiperki žuvies, parsineši namo, o valgant girgžda tarp dantų. Būtų bent jau supakuota ar iš kioskelio prekiautų, kitas reikalas būtų. O dabar tiesiog gatvėje guli žuvis. Juk rūkytos žuvies neplausi“, – apie higienos nebuvimą, svarsto vyriškis. Jis klausė, kas iš automobilių prekiaujantiems asmenims išduoda leidimus prekybai? Ar jie kontroliuojami dėl higienos?

Ukmergės rajono savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šičkinienė sako, kad minėta teritorija priklauso prekybos centrui „Maxima“. Privačioje teritorijoje prekiaujant savivaldybės leidimo prekybai viešoje vietoje nereikia.

Tokie leidimai išduodami prekybininkams ir paslaugų tiekėjams, jei jie veiklą vykdo valdiškoje žemėje.

Prekybos centro „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė informavo, kad su šiais žuvies prekeiviais buvo sudaryta nuomos sutartis ir jie automobilių stovėjimo aikštelėje prekiavo turėdami žemės savininko leidimą. Tačiau ši sutartis pasibaigė kovo 31 dieną, ji nebepratęsta, tad prekiauti žuvimi daugiau nebegalima.

„Bendradarbiaujame su prekeiviais ir leidžiame jiems prekiauti mūsų aikštelės teritorijoje. Tikimės, kad visi, kurie gauna leidimus vykdyti savo veiklą mūsų teritorijoje, laikosi higienos normų ir parduoda tik kokybiškus ir saugius produktus“, – sakė pašnekovė. Jos teigimu, nusiskundimų dėl prekeivių žuvimi „Maxima“ nebuvo gavusi.

Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Ričardas Gleiznys sako, kad minėti prekeiviai užkliuvo ir jų tarnybai. Neseniai viršininkas kreipėsi į „Maximos“ administraciją ir pranešė, kad jų teritorijoje prekiaujantys asmenys prekybos su Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba nesuderino, leidimo neturi.

„Kokia ten gali būti prekyba maisto produktais automobilių stovėjimo aikštelėje iš palapinės – dulkės, saulė, lietus, dujos iš automobilių? Tam prekeiviai turi sudaryti atitinkamas sąlygas – turėti įsirengę automobilinę parduotuvę su šaldymo vitrinomis, šiltu ir šaltu vandeniu“, – sako R. Gleiznys.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų