Nutraukia nuomos sutartį su „Humana“

Pačiame miesto centre įsikūrusi parduotuvė „Humana“ priversta palikti dabartines patalpas. Toks jų savininko – Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo – pageidavimas. Dėvėtų drabužių parduotuvė šalia esančiam restoranui – neva netinkama „draugija“. Kad „Humana“ išsikelia ne savo iniciatyva...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. „Humanai“ teks „palikti“ restoraną.


 

...patvirtino vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė. „Sutartį nutraukėm mes. Mūsų restoranas „Vilkmergė“ ką tik gavo maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų penkių balų įvertinimą. Šalia esanti dėvėtų drabužių parduotuvė netenkino – restoranui ji nelabai suteikia įvaizdį“, – savo pozicijos neslepia ji.

Anot direktorės, labiausiai esą kliūvanti „Humanos“ reputacija: „Ten – ir vagystės, atsiliepimai visokie... O juk ne tik ukmergiškiai – ir miesto svečiai, užsienio delegacijos per šventes į restoraną pro čia praeina.“

Apie konkrečius terminus ar datas pašnekovė nenorėjo kalbėti. „Jie tikrai išeina iš mūsų, tačiau kol kas daugiau nieko negaliu komentuoti“, – sakė ji.

Apie „Vilkmergei“ neseniai suteiktą įvertinimą informuoja ant restorano įėjimo durų užklijuotas lipdukas. Jame – daugiausia viešojo maitinimo įmonės higienos būklės vertinimo balų simbolizuojantys penki puodeliai.

„Tai – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vykdoma programa, skirta skatinti saugaus ir kokybiško maisto gamybą, – apie šalies maitinimo įmonėms taikomą tvarką pasakojo tarnybos Ukmergėje vadovas Ričardas Gleiznys. – Ši įvertinimo sistema ne tiek atskleidžia, kaip atrodo salė, padavėjai, bet labiau – kokia yra virtuvė, kaip darbuotojai vykdo savikontrolę gaminant maistą.“

Įmones tikrinantys inspektoriai pildo klausimyną, kuriame – arti 200 klausimų. Vertinama higienos būklė, savikontrolės sistemos įgyvendinimas, technologijos ir įranga, produktai, skundų skaičius bei kiti kriterijai.

„Vilkmergės“ restoranas atitiko visus reikalavimus. „Kiek metų tikrinam, nebuvo trūkumų, skundų. Maistas ten gaminamas kokybiškai ir saugiai“, – sako R. Gleiznys.

Kaip kavinė, restoranas laikosi higienos ir technologinių reikalavimų, įvertinama balais nuo 1 iki 5. Jo teigimu, Ukmergėje yra ir daugiau penkiais puodeliais „įkainotų“ įmonių.

„Iš 18-os – tiek buvo vertinta – šiuo metu turim šešis penketukus. Yra ir po vieną puodelį. Tačiau penketukai – kintantis reikalas. Nors ir gerai įvertinta, reikia judėti į priekį, stengtis, vykdant reikalavimus dėl saugos ir higienos. Gali būti ir atimti puodeliai, jeigu jų nebesilaiko“, – aiškino pašnekovas.

Kur kelsis puikiai įvertinto restorano kaimynystėje esanti „Humana“, kol kas neaišku. Jos atstovai savo planų dėl patalpų nuomos Ukmergėje dar neatskleidė.

Tačiau pirmadienį paaiškėjo, jog „Humana“ ketina įsikurti kitoje vietoje – Vasario 16-osios gatvėje esančiose buvusios įmonės „Ukrė“ patalpose.  

Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų