Ne­se­niai pa­skam­bi­nu­si vie­nos gy­ven­vie­tės gy­ven­to­ja pik­ti­no­si, kad nė­ra tvar­kos prie čia esan­čių par­duo­tu­vių. Anot jos, čia nuo­lat su­ki­nė­ja­si ne­blai­vūs as­me­nys, čia pat vie­toj ir tau­re­lę len­kia ar tie­siog iš bu­te­lio ge­ria.

 

Mo­te­ris sa­ko, kad anks­čiau kai­me bu­vo ir ba­ras, bet kuo­met jį už­da­rė, pils­to­mu al­ko­ho­liu pra­dė­ta pre­kiau­ti mais­to pre­kių par­duo­tu­vė­se.

Skam­bi­nu­sio­ji yra įsi­ti­ki­nu­si, kad tei­sės pils­ty­ti al­ko­ho­li­nius gė­ri­mus pre­ky­bi­nin­kai ne­tu­ri ir taip pa­žei­džia li­cen­ci­jos pre­kiau­ti al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais įpa­rei­go­tą tvar­ką.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Auš­ra Šič­ki­nie­nė sa­ko, kad li­cen­ci­jas iš­duo­da jų sky­riaus spe­cia­lis­tai, ta­čiau tik­rin­ti, kaip jos vyk­do­mos, jie kom­pe­ten­ci­jos ne­tu­ri.

Sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus spe­cia­lis­tas Val­das Ra­ba­zaus­kas sa­ko, kad jų sky­riaus dar­buo­to­jai tu­ri tei­sę baus­ti tik už al­ko­ho­lio var­to­ji­mą bei gir­to pa­si­ro­dy­mą vie­šo­sio­se vie­to­se.

Pa­šne­ko­vas sa­ko, kad mi­nė­tu klau­si­mu – dėl pils­to­mo al­ko­ho­lio, pa­žei­džiant li­cen­ci­ją, – gy­ven­to­ja tu­rė­tų kreip­tis į po­li­ci­ją.

Mat su li­cen­ci­jos reg­la­men­tuo­tos tvar­kos pa­žei­di­mais su­si­ju­sių pra­ne­ši­mų nag­ri­nė­ji­mą sa­vi­val­dy­bė per­da­vė po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui.

Ta­čiau V. Ra­ba­zaus­kas ti­ki­na, kad gy­ven­to­jai, pa­ste­bė­ję pa­žei­di­mus ir no­rė­da­mi apie juos pra­neš­ti, ga­li kreip­tis ir į sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­rių. Sky­riaus spe­cia­lis­tai įver­tins, kas nag­ri­nė­ja kon­kre­čius klau­si­mus, ir per­duos tai įstai­gai.

Jo tei­gi­mu, jau ke­le­tą me­tų skun­dų dėl pre­ky­bos al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais sa­vi­val­dy­bė nė­ra ga­vu­si.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų