Spausdinti šį puslapį

Parduotuvės ar barai?

Ne­se­niai pa­skam­bi­nu­si vie­nos gy­ven­vie­tės gy­ven­to­ja pik­ti­no­si, kad nė­ra tvar­kos prie čia esan­čių par­duo­tu­vių. Anot jos, čia nuo­lat su­ki­nė­ja­si ne­blai­vūs as­me­nys, čia pat vie­toj ir tau­re­lę len­kia ar tie­siog iš bu­te­lio ge­ria.

 

Mo­te­ris sa­ko, kad anks­čiau kai­me bu­vo ir ba­ras, bet kuo­met jį už­da­rė, pils­to­mu al­ko­ho­liu pra­dė­ta pre­kiau­ti mais­to pre­kių par­duo­tu­vė­se.

Skam­bi­nu­sio­ji yra įsi­ti­ki­nu­si, kad tei­sės pils­ty­ti al­ko­ho­li­nius gė­ri­mus pre­ky­bi­nin­kai ne­tu­ri ir taip pa­žei­džia li­cen­ci­jos pre­kiau­ti al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais įpa­rei­go­tą tvar­ką.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Auš­ra Šič­ki­nie­nė sa­ko, kad li­cen­ci­jas iš­duo­da jų sky­riaus spe­cia­lis­tai, ta­čiau tik­rin­ti, kaip jos vyk­do­mos, jie kom­pe­ten­ci­jos ne­tu­ri.

Sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus spe­cia­lis­tas Val­das Ra­ba­zaus­kas sa­ko, kad jų sky­riaus dar­buo­to­jai tu­ri tei­sę baus­ti tik už al­ko­ho­lio var­to­ji­mą bei gir­to pa­si­ro­dy­mą vie­šo­sio­se vie­to­se.

Pa­šne­ko­vas sa­ko, kad mi­nė­tu klau­si­mu – dėl pils­to­mo al­ko­ho­lio, pa­žei­džiant li­cen­ci­ją, – gy­ven­to­ja tu­rė­tų kreip­tis į po­li­ci­ją.

Mat su li­cen­ci­jos reg­la­men­tuo­tos tvar­kos pa­žei­di­mais su­si­ju­sių pra­ne­ši­mų nag­ri­nė­ji­mą sa­vi­val­dy­bė per­da­vė po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui.

Ta­čiau V. Ra­ba­zaus­kas ti­ki­na, kad gy­ven­to­jai, pa­ste­bė­ję pa­žei­di­mus ir no­rė­da­mi apie juos pra­neš­ti, ga­li kreip­tis ir į sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­rių. Sky­riaus spe­cia­lis­tai įver­tins, kas nag­ri­nė­ja kon­kre­čius klau­si­mus, ir per­duos tai įstai­gai.

Jo tei­gi­mu, jau ke­le­tą me­tų skun­dų dėl pre­ky­bos al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais sa­vi­val­dy­bė nė­ra ga­vu­si.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)