Spausdinti šį puslapį

Pa­ti­ki­mu­mo ga­ran­tas – ser­ti­fi­ka­tai

Da­ly­vau­jant pro­jek­tuo­se, už­mez­gant nau­jus part­ne­rys­tės ry­šius įmo­nėms la­bai svar­bu ga­ran­tuo­ti sa­vo pa­ti­ki­mu­mą. Vie­nas iš ga­ran­tų – spe­cia­lūs ser­ti­fi­ka­tai, su­tei­kia­mi ge­ros mo­ku­mo būk­lės įmo­nėms ir stip­riau­siems įmo­nių va­do­vams.

 

To­kius ser­ti­fi­ka­tus su­tei­kia kre­di­tų biu­ras „Cre­di­tin­fo“. Jais jau ga­li di­džiuo­tis ir ne vie­na Uk­mer­gės įmo­nė.

Ser­ti­fi­ka­tus „Stip­riau­si Lie­tu­vo­je 2013“ tu­ri UAB „VTJ“, UAB „Stra­di­va­ri­jai“, UAB „Ris­mus“, UAB „Vi­he­da“, Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas, UAB „Ar­tra“, UAB „Uk­mer­gės sta­ty­ba“, UAB „Uk­re­ma“, UAB „Sta­ty­bos mon­ta­vi­mo dar­bai“, AB „Vil­kma“.

Ser­ti­fi­ka­tais „Stip­riau­si Lie­tu­vo­je Va­do­vai 2013“ ga­li di­džiuo­tis ir trys Uk­mer­gė­je vei­kian­čių įmo­nių di­rek­to­riai: už­da­ro­sioms ak­ci­nėms ben­dro­vėms „Uk­re­ma“ ir „Sta­ty­bos mon­ta­vi­mo dar­bai“ va­do­vau­jan­tis Val­das Pet­ro­nis, UAB „Vi­he­da“ va­do­vas Vi­ta­li­jus Ma­čiū­ta, UAB „Uk­mer­gės sta­ty­ba“ di­rek­to­rius Ed­mun­das Ka­ra­niaus­kas.

„Stip­riau­si Lie­tu­vo­je“ ir „Stip­riau­si Lie­tu­vo­je Va­do­vai“ – ser­ti­fi­ka­tai, ku­rie pa­tvir­ti­na, kad įmo­nė ir įmo­nės va­do­vas yra pa­ti­ki­mi, lai­ku vyk­do ir yra di­de­lė ti­ki­my­bė, kad vyk­dys sa­vo fi­nan­si­nius įsi­pa­rei­go­ji­mus. Svar­biau­sias ver­ti­ni­mo kri­te­ri­jus su­tei­kiant ser­ti­fi­ka­tus – aukš­tas mo­ku­mo rei­tin­gas, ku­ris pa­ro­do ma­žą prog­no­zuo­ja­mą sta­tis­ti­nę ti­ki­my­bę ne­vyk­dy­ti įsi­pa­rei­go­ji­mų 90 ir dau­giau die­nų per at­ei­nan­čius 12 mė­ne­sių.

Įmo­nei su­tei­kia­mas ser­ti­fi­ka­tas, jei­gu jos prog­no­zuo­ja­ma ti­ki­my­bė vė­luo­ti at­si­skai­ty­ti ne­vir­ši­ja 17 proc.

Klien­tų mo­ku­mą ver­ti­na ko­mer­ci­niai ban­kai, li­zin­go, te­le­ko­mu­ni­ka­ci­jų, var­to­ji­mo kre­di­tų, pre­ky­bos de­ga­lais ir ki­tos įmo­nės.

To­kiu bū­du įmo­nės ser­ti­fi­kuo­ja­mos tre­čius me­tus. Ši pa­slau­ga mo­ka­ma, ta­čiau, pa­sak kre­di­tų biu­ro „Cre­di­tin­fo“ at­sto­vų, jei no­rė­tų nu­si­pirk­ti įmo­nė, ku­rios mo­ku­mo ro­dik­liai pras­ti, jai to pa­da­ry­ti ne­pa­vyk­tų.

Toks ser­ti­fi­ka­tas yra su­lau­kęs ver­slo su­si­do­mė­ji­mo už­sie­nio ša­ly­se ir prak­ti­ko­je nau­do­ja­mas jau se­niai. Pa­vyz­džiui, Suo­mi­jo­je ser­ti­fi­ka­tą, įro­dan­tį įmo­nės pa­ti­ki­mu­mą ir ga­li­my­bes lai­ku vyk­dy­ti įsi­pa­rei­go­ji­mus, tu­ri 7 tūkst. – dau­giau nei de­šim­ta­da­lis vi­sų vei­kian­čių kom­pa­ni­jų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)