Pirtis turėtų likti ten, kur buvusi

Uk­mer­gė­je jau ne vie­nus metus ne­ty­la aist­ros dėl pir­ties pa­slau­gų. Tam tik­rai uk­mer­giš­kių gru­pei jos la­bai rei­ka­lin­gos ir gei­džia­mos, bet pa­slau­gų tie­kė­jams – nuos­to­lin­gos. Gruo­džio 17-osios gat­vė­je esan­ti vie­nin­te­lė mies­to pir­tis pri­klau­so UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“.

 

Ją ne vie­ne­rius me­tus nuo­mo­jo­si sa­vi­val­dy­bės įmo­nės UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkis. Ta­čiau veik­la bu­vo la­bai nuos­to­lin­ga.

Gelbs­tin­tis iš si­tu­a­ci­jos ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė bu­vo pa­skel­bu­si vie­šo­jo pir­ki­mo kon­kur­są pir­ties pa­slau­goms teik­ti, bet jis ne­įvy­ko, nes ne­da­ly­va­vo nė vie­nas ran­go­vas.

Nuo pa­va­sa­rio įstai­ga vi­sai už­da­ry­ta, o ra­jo­no va­do­vai net bu­vo su­da­rę dar­bo gru­pę si­tu­a­ci­jai spręs­ti. Jos na­riai nu­ta­rė, kad pir­ties ir du­šo pa­slau­gas ra­jo­no gy­ven­to­jams teik­ti bū­ti­na, bei ieš­ko­jo va­rian­tų, kaip pa­slau­gą teik­ti be nuos­to­lių. Gan rim­tai svars­ty­ta nau­ją pir­tį įreng­ti Klai­pė­dos gat­vė­je prie ka­ti­li­nės.

Vis dėlto ga­liau­siai nu­tar­ta lik­ti prie se­nos tvar­kos – pa­tal­pas to­liau nuo­mo­tis iš „Uk­mer­gės pa­slau­gos“, o pa­slau­gas ir to­liau teik­tu Bu­tų ūkis.

„Uk­mer­gės pa­slau­ga“ pa­ti daug me­tų tei­kė uk­mer­giš­kiams pir­ties pa­slau­gas. Prieš ke­lio­li­ka me­tų po pri­va­ti­za­ci­jos šios veik­los no­rė­jo at­si­kra­ty­ti, ta­čiau pa­gal pri­va­ti­za­vi­mo su­tar­ties są­ly­gas dar pen­ke­rius me­tus tai da­rė pri­va­lo­ma tvar­ka.

Įmo­nės di­rek­to­rius Vy­tau­tas Ma­siu­kas pa­sa­ko­jo, kad per tuos pen­ke­rius me­tus pa­tyr­ė 150 000 li­tų nuos­to­lių...

Ar įma­no­ma jų iš­veng­ti, di­rek­to­rius la­bai abe­jo­ja. Nuos­to­lių ne­bū­tų, jei pir­ti­nin­kų bū­rys ge­ro­kai pa­di­dė­tų, o už pa­slau­gą jie mo­kė­tų 30 li­tų. Be to, pa­ti pa­tal­pa tu­rė­tų bū­ti ma­žes­nė, o tam rei­ka­lin­gos in­ves­ti­ci­jos.

V. Ma­siu­ko tei­gi­mu, Bu­tų ūkiui jie bent jau la­bai su­ma­ži­no pa­tal­pų nuo­mos mo­kes­tį – kvad­ra­ti­nio met­ro kai­ną su­ma­ži­no iki kri­ti­nės 4,5 li­to kai­nos.

Pir­ties ir du­šo pa­slau­gų kai­na su­au­gu­sie­siems kai­nuos ke­liais li­tais bran­giau nei anks­čiau – 21 li­tas. As­me­nims, ku­riems su­ka­kęs se­nat­vės pen­si­jos am­žius, as­me­nims su ne­ga­lia ir so­cia­liai rem­ti­niems as­me­nims – 10 li­tų, vai­kams iki 12 me­tų – 10.

Jei šią savaitę rajono taryba pritars projektui, su­tar­tis įsi­ga­lio­s gruo­džio 1 d. ir ga­lio­s iki 2015 m. gruo­džio 1 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų