Rajono verslininkams – padėkos ir apdovanojimai

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre praėjusią savaitę vyko konferencija „Ukmergė – verslui, verslas – Ukmergei“. Jos metu įteikti apdovanojimai praėjusiais metais labiausiai mūsų miestui nusipelniusioms įmonėms. Pirmoji konferencija, sukvietusi Ukmergės verslo atstovus, buvo surengta praėjusiais metais.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. „Swix Sport Baltic“ įmonės gamybos vadovė Aušra Latvaitienė „Baltic-American Concord“ vadovas Audrius Dabužinskas, UAB „Ukmergės duona“ direktorė Vitutė Šermukšnytė.


 

Taigi, toks renginys tampa tradiciniu. Jame įžanginį žodį taręs rajono meras Vydas Paknys pasidžiaugė puikiai surinktu 2014 metų biudžetu, beveik 4 milijonais sumažintomis savivaldybės skolomis, per metus keliais procentais sumažėjusiu nedarbo lygiu. Už šiuos pasiekimus meras dėkojo verslininkams.

Pasidalino planais

Apie investicinės aplinkos gerinimą rajone kalbėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Giedrius Pocius.

Jo pateiktais duomenimis, Ukmergės rajone šiuo metu yra 680 verslo subjektų, o gyventojų rajone belikę 37 500.

G. Pocius pabrėžė, kad artimiausiame rajono tarybos posėdyje ketinama tvirtinti Investicijų skatinimo tvarkos aprašą, kuriame numatytos investuotojų atleidimo nuo mokesčių galimybės. Taip savivaldybė pasirengusi spartinti įvairių leidimų išdavimą.

Apie pameistrystę

Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ dalyviai Nerijus Žilevičius ir Andrius Stočkūnas pristatė Pameistrystės programą. Ją pritaikius galima būtų padėti įmonėms išsiugdyti kvalifikuotus darbininkus konkrečiai darbo vietai. Tai – pasaulyje plačiai taikomu pameistrystės principu grindžiamas projektas, kuris leidžia darbuotojui darbo vietoje suteikti ne tik teorines žinias, bet ir praktinius įgūdžius, taip įgyjant paklausią kvalifikaciją. Ypač tai aktualu metalo apdirbimo įmonėse.

Pristatė projektus

Apie Ukmergės rajono savivaldybės investicijas 2014–2020 metais kalbėjo Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Rima Boškevičienė.

Ji priminė, kad pernai Ukmergės rajonas buvo pripažintas tiksline teritorija. Tai reiškia, kad mūsų rajonas prasčiau nei daugelis kitų atrodo socialinėje bei ekonominėje srityse. Pas mus didesnis nei vidutinis nedarbo lygis, o vidutinis atlyginimas net 24 proc. mažesnis už šalies vidurkį.

Kita vertus, tokie „pasiekimai“ Ukmergei sulaukė rimtos finansinės paramos. Pripažinus ją tiksline teritorija numatyta skirti papildomus 32 milijonus litų.

R. Boškevičienė vardino savivaldybės planuojamus projektus, kuriuos įgyvendinus miesto vaizdas turėtų gerokai pasikeisti.

Planuojama sutvarkyti nemažai viešųjų erdvių: Vasario 16-osios bei Klaipėdos gatvėje esančius parkus, centrinę miesto aikštę, Pilies parką, suremontuoti A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatves, toliau gražinti miesto piliakalnį, Šventosios pakrantę, naujam gyvenimui prikelti Pivonijos skverą bei atlikti kitus darbus.

Didžiausias numatomas projektas – įvairūs darbai kareivinių miestelyje.

R. Boškevičienė priminė, kad programa dar nėra patvirtinta, ir verslininkams siūlė teikti savo pastebėjimus bei pasiūlymus.

Perspektyvos – niūros

Konferencijoje Ukmergėje viešėjo Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas, UAB „Eika“ generalinis direktorius Robertas Dargis.

Jis pasidalino įžvalgomis apie Lietuvos ekonomikos ateities perspektyvas. Jas R. Dargis piešė anaiptol ne pačiomis šviesiausiomis spalvomis, o Rusiją įvardino didžiausia grėsme pasaulio ekonomikai.

„Euro zonos būklė trapi, eksporto plėtra sulėtėjo, Lietuvos vartotojų lūkesčiai pablogėjo, demografinės perspektyvos niūrios“, – tai savo pranešime akcentavo Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas. Ypač pabrėžė, kad kasmet senstanti visuomenė turėtų versti politikus labai rimtai galvoti apie šalies perspektyvas ir kardinalius pokyčius sveikatos, švietimo srityse.

Taip pat svečias priminė, kad Lietuva labai stipriai priklauso nuo ES finansavimo. Tuo tarpu po penkerių metų jis baigsis ir teks pratintis gyventi kitaip.

R. Dargis mano, kad Lietuvos politikai turėtų siekti mažinti iš valstybės įmonių algas gaunančiųjų skaičių. Pasak svečio, mūsų šalyje jis pražūtingai didelis.

Apdovanojo verslininkus

Renginį vainikavo Ukmergės rajono verslininkų apdovanojimai.

Už visuomeniškumo ir bendruomeniškumo skatinimą apdovanota UAB „Baltic-American Concord“. Ši įmonė išskirta, nes pernai tapo generaliniu tarptautinio būgnų ir perkusijos festivalio rėmėju.

Už verslo plėtrą ir investicijas apdovanota naujoje gamykloje pernai įsikūrusi „Swix Sport Baltic“.

Už Ukmergės vardo garsinimą – Metų gaminio apdovanojimus kasmet pelnanti UAB „Ukmergės duona“.

Atminimo suvenyrus verslininkams įteikė rajono savivaldybės meras Vydas Paknys.

Vilma NEMUNAITIENĖ

5 straipsnio 2 nuotr.01-28


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų