Spausdinti šį puslapį

Slidžių lazdų gamintojams – nauja gamykla

Pa­ši­lė­je, Pra­mo­nės par­ke įsi­kū­ru­si nor­ve­giš­ko ka­pi­ta­lo įmo­nė UAB „Swix Sport Bal­tic“ ki­tą­met pla­nuo­ja kel­tis į dvi­gu­bai di­des­nes nei da­bar pa­tal­pas. Už­da­ra­jai ak­ci­nei ben­dro­vei „Swix Sport Bal­tic“ pa­tal­pas nuo­mo­jan­ti ir ad­mi­nist­ruo­jan­ti UAB „Uk­mer­gės pra­mo­nės par­kas“...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Pašilėje bus pastatyta dar viena gamykla.


...Rū­pi­na­si bū­si­mo­mis 5000 kvad­ra­ti­nių met­rų ga­myk­los sta­ty­bo­mis. Tai – dvi­gu­bai di­des­nis plo­tas, nei įmo­nė iš­si­ten­ka da­bar.

Pla­nuo­ja­ma, kad UAB „Swix Sport Bal­tic“ vi­są sa­vo įran­gą į jas per­kels ki­tų me­tų vi­du­ry­je.

UAB „Swix Sport Bal­tic“ šiuo me­tu dir­ba dau­giau nei 40 žmo­nių. Pa­grin­di­nė įmo­nės veik­la – sli­džių laz­dų ga­my­ba.

Šios už­da­ro­sios ak­ci­nės ben­dro­vės di­rek­to­rė Li­na Ja­nu­le­vi­čiū­tė sa­ko, kad Uk­mer­gė­je pa­ga­min­to­mis laz­do­mis re­kor­dų sie­kia net pa­tys gar­siau­si pa­sau­lio spor­ti­nin­kai.

Žie­mą šios laz­dos ke­liaus ir į So­čį – 2014 me­tų žie­mos olim­pi­nes žai­dy­nes.

„Mū­sų pa­ga­min­tas laz­das tik­rai pa­žįs­tu iš kar­to“, – sa­ko įmo­nės va­do­vė.

UAB „Swix Sport Bal­tic“ Uk­mer­gė­je veik­lą pra­dė­jo prieš 7-erius me­tus. Pra­džio­je įmo­nė­je dir­bo 10 žmo­nių.

Va­do­vė pri­si­pa­žįs­ta, kad pra­dė­jus veik­lą taip smar­kiai plės­tis ne­bu­vo pla­nuo­ta. Ta­čiau plėt­ra bu­vo tik­rai įspū­din­ga. Ji ne­li­ko ne­pa­ste­bė­ta. Šiai ben­dro­vei prieš dve­jus me­tus įteik­tas „Ver­slo ži­nių“ „Me­tų ga­ze­lė 2011 m.“ ap­do­va­no­ji­mas.

Iš pra­džių įmo­nė­je ga­min­tos tik aliu­mi­ni­nės, o šiuo me­tu – ir an­glies pluoš­to laz­dos. Vi­sa pro­duk­ci­ja eks­por­tuo­ja­ma į Vo­kie­ti­ją, JAV, Ja­po­ni­ją, Nor­ve­gi­ją, Ka­na­dą, Ru­si­ją bei dau­ge­lį ki­tų pa­sau­lio ša­lių.

Per me­tus Uk­mer­gė­je pa­ga­mi­na­ma 600 000 po­rų sli­džių laz­dų.

Ben­dro­vės apy­var­ta nuo 2,7 mln. li­tų 2007 m. iš­au­go iki 29 mln. per­nai.

Sli­džių laz­dos – in­ven­to­rius, gu­lin­tis anaip­tol ne kiek­vie­no lie­tu­vio ga­ra­že, tad smal­su, pa­gal ką jos ski­ria­si, kaip tin­ka­mai pa­ren­ka­mos.

Įmo­nės di­rek­to­rė pa­sa­koja: kaip ir sli­di­nė­ji­mas yra kal­nų ir ly­gu­mų, taip ir laz­dos yra pri­tai­ky­tos bū­tent to­kiam – kal­nų ir ly­gu­mų čiuo­ži­mui. Dar jos skirs­to­mos pa­gal žmo­gaus ūgį. Yra vy­riš­kų, mo­te­riš­kų ir vai­kiš­kų laz­dų. Ski­ria­si laz­dos pa­gal ant­ga­lius, o tai pri­klau­so nuo snie­go rū­šies.

Iš pir­mo žvilgs­nio at­ro­do, kad laz­da – la­bai pa­pras­tas daik­tas. Ta­čiau tai kar­tu ir aukš­tus rei­ka­la­vi­mus ke­lian­tis in­ven­to­rius, ku­ria­me su­jung­tos ke­lios vi­siš­kai skir­tin­gos me­džia­gos: me­ta­las, plast­ma­sė, teks­ti­lė. Laz­dų tvir­tu­mas, pa­sak di­rek­to­rės, iš­ban­do­mas te­stais, o re­ko­men­da­ci­jas jas ga­mi­nant tei­kia spor­ti­nin­kai.

Ben­dro­vei rei­ka­lin­gos ža­lia­vos at­ke­liau­ja iš la­bai įvai­rių ša­lių – tiek Eu­ro­pos, tiek To­li­mų­jų Ry­tų. Kiek­vie­no prie­do pa­ga­mi­ni­mas trun­ka skir­tin­gą lai­ką. To­dėl itin svar­bu vis­ką su­de­rin­ti, kad ga­lu­ti­nė pre­kė pir­kė­jui vi­sa­da bū­tų pa­sie­kia­ma, nes ki­tu at­ve­ju jie rink­sis kon­ku­ren­tų pre­kę.

Pra­mo­nės par­ke nau­jos ga­myk­los sta­ty­bos pra­si­dės šiais me­tais. Ran­go­vu pa­si­rink­ta UAB „Uk­mer­gės sta­ty­ba“. Su ja jau pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis. Pa­sak „Uk­mer­gės sta­ty­bos“ di­rek­to­riaus Ed­mun­do Ka­ra­niaus­ko, dar­bus jie pra­dės šie­met, o baig­ti ke­ti­na iki ki­tų me­tų ge­gu­žės.

Autoė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)