Spausdinti šį puslapį

„Ukmergės duona“ siūlo naujovių

„Ukmergės duona“ siūlo naujovių „Ukmergės duona“ siūlo naujovių

UAB „Uk­mer­gės duo­na“ šie­met sa­vo klien­tams siū­lo at­nau­jin­tą duo­nos ir kon­di­te­ri­jos ga­mi­nių asor­ti­men­tą. Juo kvie­čia pra­tur­tin­ti ir kas­die­ni­nį, ir Ka­lė­dų sta­lą.

„No­rė­jo­me sa­vo pir­kė­jams pa­siū­ly­ti ki­to­kią duo­ną, ku­ri skir­tų­si nuo da­bar rin­ko­je esan­čių tiek sa­vo iš­vaiz­da, tiek sko­niu, tiek su­dė­ti­mi“, – pa­sa­ko­jo UAB „Uk­mer­gės duo­na“ tech­no­lo­gė Vil­ma Pa­vi­la­vi­čie­nė.

Pa­brė­žė, jog di­džiu­lį dė­me­sį ke­pyk­la ski­ria svei­ka­tai pa­lan­kes­nės su­dė­ties pro­duk­to ga­my­bai. Sa­vo fir­mi­nė­je par­duo­tu­vė­je „Švie­žia duo­na“, tur­gaus pre­ky­vie­tė­je ir dau­ge­ly­je Uk­mer­gės RVK mies­to par­duo­tu­vių įmo­nė ne­se­niai pri­sta­tė nau­ją pro­duk­tą – spel­tos duo­ną. Ji ke­pa­ma iš spel­tos kvie­čių – vie­nos se­niau­sių grū­di­nių kul­tū­rų pa­sau­ly­je.

Šių kie­tų­jų kvie­čių mil­tai tu­ri ori­gi­na­lų pi­kan­tiš­ką rie­šu­tų sko­nį, jų gli­ti­mas yra ma­žiau aler­gi­zuo­jan­tis nei įpras­tų kvie­čių. Spel­tos grū­duo­se yra daug mag­nio, ka­lio, ge­le­žies, cin­ko, man­ga­no ir daug B gru­pės vi­ta­mi­nų.

Įdo­mus fak­tas – kol kas nie­kam ne­pa­vy­ko ge­ne­tiš­kai mo­di­fi­kuo­ti šios ypa­tin­gos kul­tū­ros, to­dėl spel­tos duo­na yra pa­žen­klin­ta „Rak­to sky­lu­tės“ sim­bo­liu. Tai vals­ty­bi­nis, ne­ko­mer­ci­nis, po­zi­ty­vus mais­to pro­duk­tų su­dė­ties žen­klas, skir­tas pa­dė­ti var­to­to­jams leng­viau ras­ti svei­ka­tai pa­lan­kes­nius mais­to pro­duk­tus tarp ki­tų pa­na­šių pro­duk­tų.

„Rak­to sky­lu­te“ pa­žy­mė­ti pro­duk­tai tu­ri ke­lis kar­tus ma­žiau rie­ba­lų, cuk­raus ir drus­kos bei dau­giau mais­ti­nių skai­du­li­nių me­džia­gų nei ki­ti pa­na­šūs tos pa­čios gru­pės mais­to pro­duk­tai.

„Rak­to sky­lu­tės“ sim­bo­lis pla­čiai nau­do­ja­mas Šve­di­jo­je, Da­ni­jo­je, Nor­ve­gi­jo­je ir Is­lan­di­jo­je, o nuo pra­ėju­sių me­tų jis įtei­sin­tas Lie­tu­vo­je.

Tech­no­lo­gė V. Pa­vi­la­vi­čie­nė pa­sa­ko­jo, kad dar vie­na jų įmo­nės nau­jie­na – „Už­kan­di­nė ban­de­lė“. Tai ban­de­lės, pra­tur­tin­tos grū­dais, sau­lėg­rą­žo­mis, sė­me­ni­mis, mo­liū­gų sėk­lo­mis, traiš­ky­tais avi­žų bran­duo­liais. Die­to­lo­gų tei­gi­mu, ga­mi­niai, pra­tur­tin­ti grū­dais, tu­ri dau­giau skai­du­li­nių me­džia­gų, ku­rios ge­ri­na virš­ki­ni­mą.

„Uk­mer­gės duo­nos“ ban­de­lės su ci­na­mo­nu ir aguo­no­mis „Aguo­nė­lė“ ir „Tau“ jau su­lau­kė tei­gia­mo pir­kė­jų įver­ti­ni­mo, tad nu­tar­ta pra­tur­tin­ti jų asor­ti­men­tą. Įmo­nė pra­dė­jo kep­ti tris nau­jas ban­de­lių rū­šis: kvap­ni­ą­ją „Ries­te­lę“, „Ban­de­lę su obuo­liais“ ir pi­kan­tiš­ką­ją „Ban­de­lę su be­ša­me­lio įda­ru“.

Di­de­lis dė­me­sys ski­ria­mas ir pa­kuo­tei – fir­mi­niam ga­mi­niui „Me­duo­li­niai ba­ra­vy­kai“ su­kur­ta žais­min­ga ir pa­to­gi, net į sve­čias ša­lis trans­por­tuo­ti tin­kan­ti dė­žu­tė.

Ne­tru­kus ben­dro­vė ruo­šia­si pri­sta­ty­ti ir dau­giau nau­jie­nų. Vie­na jų – nau­ja duo­nos ir py­ra­go ga­mi­nių šei­ma „Ga­bė“: švie­si, tam­si duo­na ir kvap­nu­sis ba­to­nas.

Šių ga­mi­nių ga­li­ma įsi­gy­ti fir­mi­nė­je par­duo­tu­vė­je „Švie­žia duo­na“, Uk­mer­gės tur­ga­vie­tė­je ir ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo par­duo­tu­vė­se. Pa­ra­gau­ti jų ga­li­ma ren­gia­mų de­gus­ta­ci­jų me­tu.

Ukmergės žinios

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)