Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškiai verslo liudijimus įsigyja išmaniai

Ukmergiškiai verslo liudijimus įsigyja išmaniai Ukmergiškiai verslo liudijimus įsigyja išmaniai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) informuoja, jog praėjusiais metais beveik 400 verslo liudijimų Ukmergės rajono gyventojai įsigijo elektroniniu būdu.

Taupydami laiką, veiklą vykdantys gyventojai verslo liudijimus įsigijo pasinaudodami asmeninės mokesčių mokėtojų erdvės MANO VMI teikiamų galimybių privalumais.

„Pastebime, kad gyventojai vis aktyviau naudojasi VMI elektroninėmis paslaugomis, leidžiančiomis savo mokestines pareigas įvykdyti jiems patogiu metu. Prisijungus prie asmeninės mokesčių mokėtojų erdvės MANO VMI galima ne tik įsigyti verslo liudijimą, bet jį pratęsti, o prireikus ir nutraukti. Gyventojams nebereikia vykti į VMI“, - akcentuoja Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė, pažymėdama, jog VMI nuolat tobulina savo el. paslaugas, kad gyventojai savo mokestines pareigas atliktų kuo paprasčiau.

Vilniaus AVMI duomenys rodo, kad šiemet daugėja gyventojų, pasirenkančių vykdyti individualią veiklą su verslo liudijimu. Šių metų sausio mėnesį Ukmergės rajono gyventojai įsigijo 267 verslo liudijimus, kai praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu jų įsigyta 215. Iš viso 2015 m. Ukmergės rajone verslo liudijimus įsigijo beveik 900 gyventojų, kurie sumokėjo daugiau kaip 37 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Pernai tarp ukmergiškių paklausiausios veiklos rūšys, kuriomis galima verstis įsigijus verslo liudijimą, buvo prekyba tik ne maisto produktais, taip pat kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla ir specialieji statybos darbai. 

Pažymėtina, kad tapę MANO VMI vartotojais, mokesčių mokėtojai gali elektroninėje apskaitos kortelėje pasitikrinti savo mokestinį balansą, elektroniniu būdu gauti priminimus iš VMI apie mokėtinus mokesčius ir permokas, įsiregistruoti, išsiregistruoti ar keisti duomenis mokesčių mokėtojų registre, el. būdu mokesčių administratoriui teikti dokumentus ar juos gauti.

Vilniaus AVMI primena, kad priklausančius mokesčius už įsigyjamą verslo liudijimą sumokėti galima pasinaudojant interneto bankininkyste, „Perlo“ terminaluose, Lietuvos pašto skyriuose, bankuose.

Daugiau naudingos informacijos gyventojai gali rasti VMI interneto svetainėje arba pasinaudojus konsultacinėje mokesčių informacijos duomenų bazėje sukaupta medžiaga http://mic.vmi.lt. Išsamias konsultacijas telefonu 1882 teikia Mokesčių informacijos centro konsultantai. Telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)