Spausdinti šį puslapį

Nuomininkai kol kas nesiviešina

Gedimino Nemunaičio nuotr. A. Smetonos dvaras prieš kelerius metus buvo rekonstruotas. Gedimino Nemunaičio nuotr. A. Smetonos dvaras prieš kelerius metus buvo rekonstruotas.

Prezidento Antano Smetonos dvaras Užugiryje pagaliau patraukė verslininkų dėmesį. Viename jo pastatų bus teikiamos naujos paslaugos. Tačiau apie jas naujieji nuomininkai kalba taip pat paslaptingai, kaip ir apie save.

Norinčiųjų išnaudoti Ukmergės kraštotyros muziejui priklausančio dvaro patalpas ieškota dar praėjusią vasarą. Savivaldybės administracija nusprendė skelbti koncesijos konkursą Užugirio (A. Smetonos) dvaro teritorijos dalies vystymui. Viltasi jame atrinkti koncesininką, kuris įgytų teisę 25 metus valdyti ir vystyti dalį dvaro ir ją naudoti ūkinės komercinės veiklos vykdymui.

Tačiau koncesijos konkursas rezultatų nedavė. „Skelbtas pirmą sykį, jis neįvyko, nes nebuvo pateikta pasiūlymų. Antrą sykį atsirado, bet neatitiko esminių konkurso reikalavimų, todėl atmetėm. Kadangi yra įsipareigojimų mokėjimo agentūroms, nutarta padaryti tarpinį variantą – organizuoti nuomos konkursą. Jis skelbtas dėl vieno iš dvaro pastatų naudojimo“, – sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Minėti finansiniai įsipareigojimai susiję su porą milijonų eurų kainavusia dvaro ir kumetyno pastatų rekonstrukcija. Jai, atliktai prieš porą metų, skirtų investicijų didžioji dalis – ES paramos lėšos.

Nuomos konkursą skelbė Ukmergės kraštotyros muziejus. Pasak direktorės Vaidutės Sakolnikienės, jame būta vienintelio dalyvio, kuris ir pripažintas laimėtoju. „Jie patalpas nuomosis ir darys čia renginius, gimtadienius, vardadienius, vestuves“, – apie verslininkų planus kalbėjo muziejaus vadovė.

Kita veikla dvaro teritorijoje, kuri buvo vykdoma ir iki šiol, – turistams skirtos ekskursijos, įvairūs renginiai, apdovanojimų įteikimo ir kitos iškilmingos ceremonijos, vakarai svečiams.

Tuo metu naujuosius kolegas domina šalia dvaro esantis rekonstruotas kumetynas. Su jais bus pasirašyta nuomos sutartis.

Tačiau būsimi nuomininkai sako dar nenorintys įvardyti konkrečių savo tikslų. „Intensyviai dirba žmonių komanda, vertina įvairius veiklos scenarijus. Sutartyje numatytos maitinimo ir apgyvendinimo veiklos – tokių ir turim planų“, – „Ukmergės žinioms“ sakė viešintis nepanoręs pašnekovas.

Kiek asmenų dalyvaus veikloje ir su kokia įmone ar organizacija muziejus bendradarbiaus, teigė kol kas negalintis atskleisti „dėl komercinių dalykų“. Teprasitarė, jog nuomos sutartis bus pasirašyta su uždarąja akcine bendrove.

„Veiklą vykdysim kumetyne, tačiau šitaip to pastato turbūt nevadinsim. Patalpose lankėmės, apžiūrėjom, jos – tobulintinos, tačiau tai – ne tik mūsų rūpestis. Šiuos planus dėliosim su savivaldybe. Tai – kultūros paveldo objektas, todėl labai atsakingai žiūrime“, – sakė vyras.

Plačiau papasakoti apie nuomininkų komandą taip pat nenorėjo. „Yra ne tik vilniečių verslininkų, bet ir kraštiečių, kilusių iš Ukmergės. Esam bendraminčių kolektyvas, ir greitai pasidalinsim su visuomene savo planais“, – žadėjo jis.

Kalbama, jog domimasi ir Lėno ežeru, kurio dalį taip pat norima išsinuomoti ir pritaikyti planuojamai naujai veiklai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)