Spausdinti šį puslapį

„Ukmergės spaustuvė“ – nepasiekiama

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės spaustuvėje kadaise buvo spausdinamas ir mūsų laikraštis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės spaustuvėje kadaise buvo spausdinamas ir mūsų laikraštis.

Ukmergiškiai jau kuris laikas pastebi keistu darbo grafiku dirbančią UAB „Ukmergės spaustuvė“, esančią Vasario 16-osios gatvėje. Žmonės pasakoja, esą ji ne tik nuolatos uždaryta – tikina ir apie ten nebeteikiamas paslaugas.

Panašu, jog šioje spaustuvėje iš tiesų nebevykdoma jokia veikla. Mat dar neseniai įmonės parduotuvėje nebeliko čia spausdintų blankų bei kitų prekių, kuriomis joje prekiauta. Anksčiau juos čia įsigydavę klientai pasakojo neberandantys jau kuris laikas.

Dabar spaustuvės klientus pasitinka užrakintos durys. Nors lentelė ant durų ir byloja apie darbo dienas bei valandas...

Nebeįmanoma su įmone susisiekti ir nė vienu viešai nurodytu telefono numeriu, kurių – bent keli. Tačiau net ir po daugybės bandymų niekas neatsiliepia nei nurodytais įmonės vadovų, nei parduotuvės, užsakymų skyriaus ar net sandėlio telefonais. Kai kurie iš jų, kaip paaiškėjo, – išvis nebeegzistuojantys.       

Paskambinus įmonės komercijos vadove prisistatančiai Nadeždai Jaskūnienei, moteris atsiprašo negalinti kalbėti ir teigia esanti nekompetentinga pakomentuoti, ar įmonė apskritai tebegyvuoja. Duoti bendrovės vadovo Vaidoto Jociaus telefono numerį atsisako.  

Šioje spaustuvėje spausdintus leidinius perėmė kita Ukmergėje esanti spaustuvė – UAB „Valdo leidykla“, įsikūrusi Gedimino gatvėje. Čia „atkeliavo“ perimti laikraščiai „Šiaurės Atėnai“, „7 meno dienos“ ir „Lietuvos evangelikų kelias“. „Valdo leidyklos“ spaustuvėje jie spausdinami jau beveik mėnesį. 

Viešai skelbiama ir tai, jog UAB „Ukmergės spaustuvė“ skolos „Sodrai“ siekia 7 000 eurų. Deklaruojama, jog įmonėje dirba apie 20 darbuotojų, tačiau iš jos išėję čia dirbusieji tikina, jog toks skaičius – nerealus.

Daugybę metų gyvavusiai spaustuvei vadovavę asmenys ne kartą keitėsi. Tarp jos vadovų būta ukmergiškių, vėliau – Kėdainių verslininkų, vilniečių.

Koks jos likimas – nežinia, nes apie tai nenori kalbėti ir dabartiniai griūvančios įmonės vadovai...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)