Šventupės kempingui vėl ieškos nuomininko

Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventupės kempingas laukia naujo nuomininko. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventupės kempingas laukia naujo nuomininko.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras prašo rajono tarybos pritarimo išnuomoti centrui priklausantį Šventupėje esantį kempingą. Sutartis su objektą porą metų nuomojusia UAB „Viaplastas“ buvo nutraukta sausį.

Šventupėje esantis kempingas buvo įrengtas 2013 metais  įgyvendinus projektą „Šventosios upės trasos Ukmergės rajone pritaikymas turizmui“. Objektas penkerių metų laikotarpiui buvo išnuomotas UAB „Viaplastas“. Tačiau šių metų sausio pradžioje, praėjus dvejiems metams nuo sutarties pasirašymo, nuomininkas kreipėsi su prašymu ją nutraukti. Sutartis buvo nutraukta.

Didelės investicijos

Šventupės kempingo statybos ir įrengimas atsiėjo apie 300 tūks. eurų. Bendras   plotas – beveik 182 kv. m. Statinys aptvertas tvora, nutiestas šaligatvis, įrengtos automobilių, žaidimų aikštelės, gręžtinis šulinys su vandentiekio tinklais, buitinių nuotekų tinklai su valymo įrenginiais. Žemės sklypo plotas – apie 0,9 hektaro.

Įrengtoje aikštelėje – vietos automobilinėms priekaboms, palapinėms. Kempinge vienu metu tilps 5 kemperiai ir 15 palapinių.

Kempinge yra vaikų žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelės, tualetas, prausyklos, dušai, skalbykla, speciali maisto ruošimo patalpa su visa reikalinga virtuvės įranga. Teritorija aptverta, stebima vaizdo kameromis, pritaikyta žmonėms su negalia.

Pagal tą patį projektą Ukmergėje, palei Šventąją nutiestas ir pėsčiųjų-dviračių takas. 

Domisi bendruomenė

Kempingą pagal panaudos sutartį norėtų išsinuomoti ir Šventupės bendruomenė. Jos pirmininkas Vytautas Marčauskas sako, kad bendruomenė jau rengia prašymą Ukmergės turizmo ir verslo centrui išsinuomoti kempingą 5-eriems metams.

„Tikimės, kad sutarties nutraukti anksčiau laiko neprireiks – parako turime“, – sako jis. Toks sumanymas, anot V. Marčausko, neatsitiktinis – mat šie metai yra paskelbti bendruomenių verslumo metais. Tai reiškia, kad visas dėmesys sutelkiamas į verslą, darbo vietų kaimo vietovėse kūrimą. Kartu su prašymu bendruomenė ketina pateikti ir verslo planą.

„Jame – visas mūsų pasiūlymų paketas. Turime tikrai daug idėjų. Be kempingo, jame veikiančios kavinės paslaugų, būtų vykdoma ir kitokia pramoginė, edukacinė veikla“, – pirmininkas teigia nenorįs visų planų iškloti dėl galimos konkurencijos. Tačiau atskleidžia, kad veikla išsiplėstų ir už kempingo ribų – vaizdingose Šventupės apylinkėse.

Domisi ir verslas

Ukmergės turizmo ir verslo centro direktorė Lina Baublienė sako, kad Šventupės kempingo nuomos galimybėmis ir sąlygomis domisi ne tik mūsų, bet ir aplinkinių rajonų verslininkai.

Tačiau, atsižvelgiant į Lietuvos verslo paramos agentūros reikalavimus, siekiant išlaikyti 100 proc. paramos intensyvumą, operatorius turtui valdyti ir kempingo veiklai vykdyti turi būti atrinktas viešojo turto nuomos konkurso būdu.

Jei kitą savaitę vyksiančiame posėdyje politikai tam pritars, bus skelbiamas viešasis turto nuomos konkursas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų