Spausdinti šį puslapį

Turgus – be kalafiorų

Daržovės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Daržovės. Gedimino Nemunaičio nuotr.

„Gegužės 10–13 dienomis neik į parduotuves“: šis socialiniuose tinkluose žaibiškai paplitęs raginimas užkrėtė tūkstančius augančiomis kainomis nepatenkintų tautiečių.

Kiek jų išties prisijungs prie kitą savaitę rengiamos akcijos, kol kas neaišku. Tačiau kad kainos, o ypač daržovių, smarkiai išsipūtė, pastebi kiekvienas.

Tiesa, labiausiai pabrangusios Lietuvos augintojų daržovės. Tuo tarpu atvežtinių kainos taip smarkiai nesikandžioja.

Ukmergės turgaus prekiautojai sakė, kad brangių daržovių stengiasi iš bazių nevežti – kas jas nupirks.

Pasipiktinimo bangą sukėlusių ir savotiškais protesto simboliais tapusių kalafiorų trečiadienį Ukmergės turgavietėje nesimatė. Vienas pardavėjas pasisakė neseniai turėjęs. Kilogramas kainavo 2 eurus. Tačiau didelio kiekio jų tikrai nevežė – gal keturias gūžes.

Kitas pardavėjas tik juokėsi iš šios daržovės – ji esą dabar ne turgaus prekė, kadangi turguje žmonės dairosi pigesnių daržovių.

Atvežtinių pomidorų kaina turgavietėje įvairi – svyruoja nuo 1,5 iki 2,6 euro. Kilogramą saldžiosios paprikos taip pat galima nusipirkti už 1,5 euro.

Nedidelių agurkų kilogramas kainuoja 3, ilgavaisių – 1,4 euro. Už svogūnų ropelių kilogramą prašė 0,5, o už svogūnų laiškų ryšelį – 0,3 euro. Mūsų rajono ūkininkų užaugintos salotos kainavo 0,4 euro, ridikėliai – irgi 0,4 euro.

Pigiausių lietuviškų obuolių kilogramas kainavo 30, brangiausių – 90 centų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)