Spausdinti šį puslapį

Senajame knygyne – nauja vadovė

Kristina Pažūsienė. Autorės nuotr. Kristina Pažūsienė. Autorės nuotr.

UAB „Ukmergės senasis knygynas“ turi naują vadovę. Įmonės direktorė Kristina Pažūsienė neslepia, jog nerimaujama dėl knygyno ateities. Tačiau viliamasi, kad pavyks jį išsaugoti.

Pažūsienė direktore knygyne dirba nuo balandžio 1 dienos. Šiose pareigose ji pakeitė įmonei anksčiau vadovavusią Genę Pukienę, kuri dabar – direktorės pavaduotoja. Šiame knygyne G. Pukienė darbuojasi jau daugiau kaip 40 metų.

Naujoji įmonės vadovė jau kurį laiką dalyvauja bendrovės veikloje, yra gerai su ja susipažinusi. Pasakojo prieš metus įsigijusi didžiąją dalį įmonės akcijų – nupirkusi jas iš kitų akcininkių – knygyno darbuotojų. „Turėti knygyną buvo sena mano svajonė, nes knyga man nesvetima“, – apie tokį savo sprendimą kalba ukmergiškė.

„Knygyne liko tas pats kolektyvas, dabar esam keturios“, – pasakojo ji.

„Ukmergės žiniose“ anksčiau esame rašę, jog rajono politikus buvo pasiekęs knygyno patalpų klausimas. Patalpas įmonė nuomojasi iš savivaldybės. Būta svarstymų, esą už nuomą gaunamos pajamos – per menkos. Todėl buvo kilę minčių senojo knygyno, šioje vietoje gyvuojančio kone aštuonis dešimtmečius, patalpas privatizuoti. Tačiau kol kas taip neatsitiko, o įmonė tęsia veiklą.

„Labai norėjau, kad knygynas išliktų, – atvirauja K. Pažūsienė. – Nors nuomos sutartis – tik kažkokiam laikui, ir nesam tikri, ar kas nepasikeis, siekiam, kad knygynas gyvuotų.“

Anot pašnekovės, patalpoms reikėtų renovacijos. Tačiau pirmiausia planuose – naujovės knygyno veikloje: „Esam suinteresuotos ir viduje ką nors pakeisti. Knygyne norim organizuoti renginių – šiemet jau numatyta keletas.“

Tarp jų – tapybos ir tekstilės darbų paroda. Viena jos autorių – pati K. Pažūsienė. Tapyba ir grafika – didelis moters pomėgis. Savo darbus ji jau buvo pristačiusi keliose parodose.

Knygyno direktorė dalijosi planais organizuoti čia neįgaliųjų darbų parodas, kitus renginius.

„Paskutiniu metu žmonės labiau perka knygas, – pastebi ji. – Nesilygiuojam prie didžiųjų knygomis prekiaujančių centrų, bet džiaugiamės ir savo pirkėjų susidomėjimu. Knygos jiems reikalingos: kompiuteris gal ir patogu, bet jis neišstums tikro knygos kvapo.“

Pati skaityti labai mėgstanti, įvairias abstrakcijas tapanti K. Pažūsienė yra visai kitokios, tiek kūrybiškumo nereikalaujančios, srities – buhalterijos – specialistė. Dirba šeimos versle – UAB „Mikroeta“, teikiančioje buhalterinės apskaitos paslaugas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)