Spausdinti šį puslapį

Linksta į švietimą, o ne baudas

Rūšiuoti dar mokomės... Gedimino Nemunaičio nuotr. Rūšiuoti dar mokomės... Gedimino Nemunaičio nuotr.

Anksčiau baudomis žadėjusi auklėti atliekas į bendrą konteinerį verčiančius ukmergiškius, atliekų tvarkymo bendrovė „Ekonovus“  krypsta kita linkme – atkakliai šviesti ir auklėti žmones.

„Ekonovus“ Vilniaus regiono padalinio vadovas Elmaras Milinavičius sako, kad šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas atliekų rūšiavimui, o pati pagrindinė vis dar nerūšiuojama atlieka yra žalienos.

Visas atliekas „Ekonovus“ šiuo metu gabena į atliekų rūšiavimo  įmonę sostinėje. Konteinerių, kuriuose yra žalienų, ten nepriima. Už pažeidimus gresia baudos. Ar šiemet jau teko jas mokėti? E. Milinavičius sako, kad šiais metais nei jų įmonė buvo nubausta, nei patys baudė gyventojus, suvertusius į konteinerius nerūšiuotas buitines atliekas. Eina kita linkme – atkakliai šviesti gyventojus, priminti apie gresiančias sankcijas. Pastebi, jog dažniausiai to pakanka.

Be žolynų kita rūšis privalomų rūšiuoti atliekų – tekstilė. Ja prie konteinerių dar mėgsta atsikratyti siuvimo veikla besiverčiančios įmonės.

Kadangi Ukmergėje nėra tekstilei skirtų atskirų konteinerių, gyventojai avalynę ar senus skudurus į bendrus mesti gali. Tačiau įmonės tekstilės atraižų – griežtai ne. Tai jau – vadinamosios gamybinės atliekos.

E. Milinavičius sako, kad žmonės su nauja tvarka iš esmės susigyvena, bet užduodamų klausimų niekada netrūksta.

Prieš kelias savaites privačių namų gyventojai ir į „Ukmergės žinių“ redakciją skambino, teiraudamiesi dėl to, kad vieną savaitę iš kiemų nebuvo išvežti konteineriai. „Gal sumažėjo vežimų skaičius?“ – teiravosi ukmergiškiai.

„Pagal sutartį konteinerius išvežam keturis kartus per mėnesį. Gegužę buvo 5 antradieniai. Penktą kartą nevežėme. Tokia pati situacija dar bus ir birželį. Penktą savaitės trečiadienį nevešim“, – aiškino sutartines sąlygas E. Milinavičius, primindamas, kad gyventojai turėtų akyliau stebėti nurodytus grafikus. Juose pažymėtos visos  konteinerių išvežimo dienos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)