Spausdinti šį puslapį

Autobusų stoties vietoje įsibėgės statybos

Statoma nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Statoma nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Po truputį artėja naujosios autobusų stoties įkurtuvės – čia prasidėjo darbai ir jau įkasta statybų pradžią simbolizuojanti kapsulė. Su nekantrumu ukmergiškiai laukia ir autobusų stoties kaimynės – „Lidl“ parduotuvės.

Nauja stotis ir ukmergiškių taip laukiama „Lidl“ parduotuvė su 1 400 kv. m prekybos sale ir 150 vietų automobilių stovėjimo aikštele atsiras vietoje nugriauto senojo autobusų stoties pastato.

Visiškai kitaip atrodysianti moderni stotis – tai ir šių parduotuvių tinklą valdančios įmonės nuopelnas. „Pagal mūsų bendrovės sutartį su Ukmergės autobusų parku įsipareigojome finansuoti naujosios autobusų stoties projektavimą. Savo įsipareigojimus įvykdėme“, – „Ukmergės žinioms“ sakė UAB „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento specialistė Valerija Lebedeva.

Sutartis dėl senojo autobusų stoties pastato pirkimo ir pardavimo bei 1 ha dydžio dalies šalia esančio žemės sklypo nuomos buvo pasirašyta praėjusių metų pabaigoje. Tuo metu stoties statybų darbai – nebe „Lidl“ rūpestis, nes parduotuvę ir stotį stato skirtingos įmonės.

UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus pavaduotojas Juozas Varžgalys pasakojo, jog statoma dviejų aukštų 420 kvadratinių metrų stotis. Pirmame aukšte bus keleivių laukimo salė, dispečerinė, vairuotojų, kurių įmonėje per 30, kambariai. Antrame aukšte įsikurs penki administracijos darbuotojai.

„Poliai jau sukalti. Dabar betonuojami pamatai, ant kurių bus tvirtinamos kolonos“, – pasakojo J. Varžgalys. Stoties statybų darbus atlieka UAB „Versina“ iš Telšių, su kuria pasirašyta sutartis.

„Visi leidimai yra, statybos jau prasidėjo. Pagal sutartį darbai bus vykdomi šešis mėnesius“, – sakė šios įmonės direktorius Vytautas Banys.

Telšiškiai kol kas darbuojasi vieni, tačiau neatsisako galimybės prireikus pasinaudoti ir subrangovų pagalba. „Kadangi bus ir su inžineriniais tinklais susijusių, ir kitų darbų, galbūt teks bendradarbiauti su ukmergiškių įmonėm. Jos – vietoje, todėl naudotis jų paslaugomis būtų ir pigiau, ir garantine prasme mums palankiausia“, – kalbėjo direktorius.

Autobusų parko direktoriaus Alfonso Prabišo teigimu, darbai finansuojami pačios bendrovės lėšomis. Tam, anot jo, skirta apie 845 000 Eur.

„Statybos prasidėjo rugpjūtį, o darbų atlikimo sutartis sudaryta pusei metų. Tačiau pagal sutartį galima trim mėnesiais juos pratęsti“, – sakė vadovas, tikindamas, jog nemano, kad pavyks užbaigti iki Naujųjų metų.

Pašnekovas neslepia, jog laikini vagonėliai, į kuriuos išsikėlė įmonės darbuotojai, ne visai tinkami darbui: „Žinoma, kad nepatogu. Nuolat atveža siuntas, reikia sukrauti, vietos mažai... Be to, ateina žiema – kaip bus, ar darbuotojai nešals? Vagonėliai šiek tiek apšiltinti, bet vis tiek...“

Kada planuojamas šalia stoties iškilsiančios parduotuvės atidarymas, sako nenumanantis: „Matom, kad stato, bet daugiau apie juos nieko nežinom.“

Taktikos neatvirauti šiuo klausimu laikosi ir pati UAB „Lidl Lietuva“. „Labai norėtume kuo greičiau pakviesti Ukmergės gyventojus į naująją „Lidl“ parduotuvę ir, artėjant atidarymui, apie jį informuosime iš anksto. Kol kas esame susitelkę į statybos darbus ir džiaugiamės, kad šie vyksta pagal planą“, – nedaugžodžiavo įmonės atstovė V. Lebedeva.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)