Spausdinti šį puslapį

Šventės socialinėje erdvėje

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras.

Mūsų centro administracija ir kolektyvas dirba kūrybingai, ieško naujų formų ir kelių, kad neliktų nė vienas su savo rūpesčiu be dėmesio ar pagalbos. Metų pabaigoje buvo sukurta nauja internetinė svetainė www.ukmergesnspc.lt.

Ši naujovė padės tiems, kurie daug gyvenimo problemų mėgsta spręsti „neišeidami iš namų“. Visa Centro veikla sutalpinta ekrane. Paslaugos, jų teikimo galimybės, tvarkos...

Žinoma, socialinės paslaugos – tiesioginis žmonių kontaktas, bet informaciją apie jas dabar galima sužinoti ir elektroninėje erdvėje – naujoje įstaigos svetainėje. Nurodytais telefonais paskambinus ar parašius el. laišką, bus atsakyta ir suteikta visa pageidaujama informacija.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras šiuo metu gyvena artėjančių švenčių nuotaikomis. Darbuotojai ir paslaugų gavėjai savo unikaliose bendruomenėse kuria kalėdinę nuotaiką, įjungia į ją ir šeimos narius.

Ypatingai šilta šventinė vakaronė neseniai sukvietė Dienos socialinės globos institucijoje skyriaus lankytojus, jų šeimų narius ir Centro darbuotojus į Ukmergės kraštotyros muziejų.

Prieš penkerius metus renovuotas Centro pastatas jau netenkina visų poreikių, kokie priskiriami šiai įstaigai: kai į šventę susirenka 70 dalyvių, savo patalpose nebesutelpame.

Labai skirtingo lygio negalias turintys lankytojai turi artimuosius, šeimų narius, su kuriais įstaigos darbuotojai susitinka ne kasdien.

Todėl kalėdiniu laikotarpiu organizuojamoje šventėje jau daug metų susirenka absoliučiai visi. Kiek gerų emocijų, meilės ir šventės pojūčio demonstruoja ši bendruomenė – neaprašysi.

Realiame gyvenime nėra šeimos, kuri nebūtų susidūrusi su socialiniais veiksniais. Avarijos, ligos, nesėkmės ir senatvė su visomis pasekmėmis ištinka tiek sėkmės žmones, tiek nelaimėlius.

Valstybei, savivaldybei socialiniai reikalai kainuoja nemažus pinigus. Todėl labai svarbus tų žmonių, kurie skirsto resursus, požiūris į žmogaus gyvenimą, jo vertybes, išgyvenimus ir kasdienybę. Socialinė erdvė magiška tuo, kad joje dirbantieji ir šias paslaugas gaunantieji turi glaudų tarpusavio ryšį. Tas ryšys turi labai suprantamą pavadinimą – besąlygiška meilė kitokiam žmogui.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)