Spausdinti šį puslapį

Pasveikinti verslininkų atvyko ir ministras

R. Baravykas ir R. Janickas pasitiko ūkio ministrą M. Sinkevičių. Gedimino Nemunaičio nuotr. R. Baravykas ir R. Janickas pasitiko ūkio ministrą M. Sinkevičių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Geriausių rezultatų pasiekusios, visuomeninėje veikloje dalyvaujančios Ukmergės įmonės sulaukė sveikinimų ir apdovanojimų. Į bendrą savivaldos ir verslo šventę atvyko ir išrinktas naujas ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Pirmą kartą surengtoje, tradicine pretenduojančioje tapti vietos valdžios ir verslo visuomenės šventėje „Drauge galime daug“ dalyvavo gausus būrys verslininkų ir savivaldybės darbuotojų.

Renginį vedė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas Romas Pivoras.

Taps tradiciniu

„Bitutės, pasidalinančios darbų naštą, iliustruoja, kad drauge įveikti sunkumus lengviau. Bitės darbininkės – verslas – suneša medų, kad savivaldybė galėtų teisingai paskirstyti tiems, kas verčiasi sunkiausiai“, – įžanginiame žodyje apie verslo ir savivaldos santykį kalbėjo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Jis pasidžiaugė pirmą kartą surengtu tokiu bendru renginiu ir išreiškė viltį, kad jis taps tradiciniu.

Šventėje sulaukta garbių svečių. Susirinkusiuosius sveikino Lietuvos Respublikos ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. Jis – buvęs kaimyninio Jonavos rajono vadovas. Tad galima sakyti – kraštietis. Ukmergė tapo jo, kaip ministro, antruoju aplankytu rajonu.

Verslininkus ir savivaldos atstovus sveikino ir Seimo narys Juozas Varžgalys, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Almantas Danilevičius. Koncertavo Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus auklėtiniai.

Apdovanoti geriausieji

Susitikimo pagrindiniu akcentu tapo metų pasiekimų įvardinimas ir pagerbimas. Vilniaus pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialas įsteigė tris nominacijas.

Už metų verslo plėtrą apdovanotas AB „Ukmergės gelžbetonis“, kuriam vadovauja Vaclovas Pakulis.

Už verslo plėtrą kaimo vietovėje apdovanojimas įteiktas UAB „Oliseta“ (direktorė Violeta Olisevičienė).

Nominacija „Jaunas ir verslus“  atiteko UAB „Blade Group“ direktoriui Andriui Tričiui.

Taip pat įsteigtos dvi Vietos valdžios ir verslo partnerystės nominacijos.

Metų Ukmergės krašto mecenatu paskelbta daugelio renginių rėmėja UAB „Likmerė“. Padėka ir meno kūrinys įteiktas šios įmonės vadovui Mindaugui Kasmauskiui.

Už reikšmingiausią verslo visuomenės iniciatyvą – „Ukmergės fabrikų krosų taurę“ – apdovanota UAB „Stansefabrikken“. Paveikslas įteiktas šios įmonės direktoriui Nerijui Mašalui ir idėjos sumanytojui Dainiui Mačiuliui.

Pristatė projektus

Renginį vainikavo du išsamūs pranešimai. Rajono meras R. Janickas pristatė Ukmergės savivaldybės programas ir projektus. Tiesa, apgailestavo dėl mažėjančio rajono gyventojų skaičiaus. Statistikos duomenimis, mūsų per metus sumažėjo 800 gyventojų. Šiuo metu gyvena 35 372. Liūdna ir nedarbo statistika. Nedarbas rajone viršija 12 proc., o tai – gerokai daugiau nei šalies vidurkis. Deja, palyginti didelis yra ir jaunimo nedarbas.

Kalbėta ir apie pozityvius dalykus bei ambicingus planus.  Pasinaudojant investicinėmis programomis, renovuoti ir įvairioms visuomenės reikmėms pritaikyti pastatai.  Pasidžiaugta, kad visi jie reikalingi – nė vienas neatnaujintas be tikslo. Susirinkusiesiems  priminti planuojami miesto erdvių atnaujinimo projektai, pasidžiaugta gatves stebinčiomis vaizdo kameromis. 

Meras kalbėjo, kad planuojant miesto erdvių atnaujinimą siekta, jog kiekvienas Ukmergės mikrorajonas turėtų savo poilsio zonas, kuriose gyventojai galėtų aktyviai leisti laisvalaikį. Pristatyti gana sudėtingi, net tris skirtingus projektus apimantys planai buvusiame kariniame miestelyje

Priminti rajono tarybos patvirtinti dokumentai – Investicijų skatinimo programa, Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondas.

Dirba pelningai

Apie vietos verslo plėtros perspektyvas kalbėjo vienas šio renginio organizatorių, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo direktorius Regimantas Baravykas.

Jis pristatė jau 24 metus gyvuojančių Rūmų veiklą, apžvelgė darbo rinkos analizę rajone, kalbėjo apie iššūkius verslo įmonėms.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovas pabrėžė, kad mūsų rajone veikiančio verslo įmonės dirba pelningai, investicijos auga, auga ir atlyginimai.

Nors rajone didelis nedarbo lygis, įmonių vadovai skundžiasi kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu. Stambioms, savo gaminius eksportuojančioms įmonėms didelę neigiamą įtaką turi Rusijos prekybos apribojimai, juntama ir „Brexit“ įtaka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)