Spausdinti šį puslapį

Atitiko visus sveikatingumo kriterijus

Praėjusią savaitę portalas DELFI paskelbė straipsnį apie sveikos juodos duonos rinkimus. Mitybos specialistai reitingavo skirtingų gamintojų duoną pagal sveikatingumo kriterijus. Tarp vertinamų gaminių buvo ir „Ukmergės duona“. Ją kepančios įmonės darbuotojai džiaugiasi, kad gaminys atitiko visus sveikatingumo kriterijus.

Dietologų vertinimu, juodoje duonoje neturėtų būti daugiau nei 5 g cukraus šimte gramų produkto, taip pat joje turėtų būti ne mažiau nei 5 g skaidulinių medžiagų.

Tyrimo autorių kalbinti ekspertai taip pat pažymi, jog turėtų būti balansas tarp skoninių savybių ir naudingų dalykų, juk žinome, kad labai skanūs ir aromatingi produktai iš tiesų turi daug papildomų komponentų, be kurių tradicinė duona apsieina: esterių, kviečių glitimo, konservantų, lieso pieno miltelių.

UAB „Ukmergės duona“ technologė Vilma Pavilavičienė pasidžiaugė, kad jų įmonė neseniai praturtino asortimentą naujais gaminiais. Tarp jų – ruginė „Ajerų duona“, „Šviesi Ukmergės duona“, balta duona su sėklomis, praturtinta ispaninio šalavijo sėklomis, saulėgrąžų branduoliais, aguonomis...

Tarp naujų gaminių – ir daugiagrūdis batonas, paskanintas saulėgrąžų branduoliais, linų sėmenimis, moliūgų sėklomis, avižiniais dribsniais, bandelė su varškės ir vyšnių įdaru, gaivus, persikais ir želė gabaliukais paskanintas „Jogurtinis plokštainis“, romo esencija pagardintas „Karališkas tortas“, šviesios ruginės-kvietinės duonos kepinti skrebučiai, pagardinti česnaku.

Sveikesnės mitybos gaminiai – „Duona su traškiomis kanapių sėklomis“, „Speltos duoniukai“.

Sveikatai naudinguose maisto produktuose yra mažiau nei tos pačios grupės gaminiuose riebalų, cukraus, druskos, daugiau skaidulų.

„Ukmergės duonos“ gaminiais prekiaujama Šviežios duonos parduotuvėje, turgaus prekyvietėje, daugelyje rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvių.

UŽ inf.


Papildomos informacijos apie skaidulines medžiagas ieškokite Ohhira.lt svetainėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)