Spausdinti šį puslapį

Atlygis už investicijas – auganti apyvarta

Taujėnų parduotuvės vedėja Rūta Dūdienė ir pardavėja Daiva Žižienė džiaugiasi dėl labai pagerėjusių darbo sąlygų. Gedimino nemunaičio nuotr. Taujėnų parduotuvės vedėja Rūta Dūdienė ir pardavėja Daiva Žižienė džiaugiasi dėl labai pagerėjusių darbo sąlygų. Gedimino nemunaičio nuotr.

Per pastaruosius 12 metų renovuotos visos kaimo parduotuvės, priklausančios Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui. Šios įmonės vadovė Angelė Andrikonienė sako, kad priešingu atveju parduotuves kaime būtų tekę uždaryti. Pasak direktorės, renovacijų ratas dabar sukasi iš naujo – neseniai Taujėnuose duris atvėrė dar sykį atnaujinta ir išplėsta parduotuvė.

Kooperatyvo parduotuvės Ukmergės rajone pagal susiklosčiusią tradiciją dažniausiai vadinamos medžių vardais. Štai ir Taujėnuose esanti, anksčiau buvusi be pavadinimo parduotuvė, dabar pavadinta „Eglute“. Taip papildė „Šermukšnėlės“, „Putinų“, „Liepaitės“, „Pušelės“ vardais pavadintų parduotuvių sąrašą.

Pasak direktorės, Taujėnų parduotuvė 2006 metais tapo pirmąja renovuota Ukmergės rajone.

Per tuos 12 metų atnaujintos visos 37 kooperatyvo parduotuvės. „Kitaip nebūtų jokių šansų atlaikyti prekybos centrų konkurenciją ir išlikti. Pavyzdžiui, Rokiškio, Pasvalio rajonuose tokių, anksčiau visur buvusių, tinklų visai neliko“, – sako direktorė.

Pernai nutarta, kad jau atėjo laikas Taujėnų parduotuvę dar kartą atnaujinti ir išplėsti. Pagal dabartinius veterinarinius reikalavimus prekybos ploto joje buvo per maža, tad prie ankstesnių prijungtos papildomos 52 kvadratinių metrų patalpos, įrengtas puikus apšvietimas.

Tiesa, dirbti teko sudėtingomis sąlygomis, nes remonto metu parduotuvė nė vienai dienai nebuvo uždaryta.

A. Andrikonienė džiaugiasi, kad įgyvendinant šį projektą visus darbus vykdė tik Ukmergės įmonės – uždarosios akcinės bendrovės „Remonto ir statybos projektas“, „Baltukmės statyba“, „Komforta“, „Ukmergės paslauga“.

Investicijos į renovaciją kainavo 78 tūkst. eurų.

Parduotuvėje liko dirbti 4 pardavėjos, valytoja ir žiemą – kūrikas. O paslaugų taujėniškiams padaugėjo. Viena iš jų – pastatytas kavos aparatas. „Tai pasiteisino. Žmonės kavą geria“, – pasakojo direktorė. Sakė turinti šiame miestelyje ir kitokių verslo sumanymų – nupirko šalia parduotuvės esantį sklypą, kuriame galbūt įrengs turgelį.

Vartotojų kooperatyvo direktorė sako, kad investicija į parduotuvių remontą atsiperka – pirkėjai tai vertina. Per pirmą mėnesį po rekonstrukcijos apyvarta Taujėnų „Eglutėje“ padidėjo 21 proc., o vasarą tikimasi iki 40 proc. apyvartos augimo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)