Rengia projektą dėl maisto gamybos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) rengia teisės akto projektą dėl maisto gamybos mažais kiekiais gyvenamosios paskirties patalpose ir kviečia pareikšti savo nuomonę šiuo klausimu.

VMVT pastebi, kad skelbimų svetainėse internete, socialiniuose tinkluose daugėja skelbimų, kuriuose siūloma įsigyti jų namuose pagaminto maisto: patiekalų, užkandžių, kepinių. Dažnu atveju tokias paslaugas siūlo žmonės, neturintys reikiamų maisto tvarkymo leidimų.

Siekdama palengvinti verslo pradžią ir „ištraukti iš šešėlio“ tuos atvejus, kai produkcija gaminama nedideliais kiekiais, laikantis esminių higienos principų, VMVT rengia supaprastintus reikalavimus, kurie būtų taikomi ūkio subjektams, mažais kiekiais gyvenamosios paskirties patalpose gaminantiems maistą ir tiekiantiems jį tiesiogiai vartotojui. Šių reikalavimų įgyvendinimas padės verslo subjektams užtikrinti gaminamo maisto saugą, o vartotojas, įsigydamas prekes iš legaliai veikiančio įsiregistravusio gamintojo, gaus garantijas, kad pagaminti maisto produktai yra saugūs ir kokybiški.

Prieš priimant šį teisės aktą, norima sužinoti vartotojų nuomonę: ar jie neprieštarautų, kad jų kaimynas namuose ruoštų maistą ne tik savo šeimai? Ar vartotojai pasitikėtų tokiais gamintojais? Ar užsisakytų iš jų maistą savo šventėms? Todėl kviečiame išreikšti savo nuomonę apklausoje VMVT puslapyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų