Spausdinti šį puslapį

1 600 eurų alga – Ukmergės realybė

Padėkos įteiktos: B. Kielienei, V. Domarkui, P. Ušinskui.Gedimino Nemunaičio nuotr. Padėkos įteiktos: B. Kielienei, V. Domarkui, P. Ušinskui.Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę apdovanotos pažangiausios, didžiausius atlyginimus darbuotojams mokančios Ukmergės verslo įmonės. Paaiškėjo, kad kai kurie ukmergiškiai gali didžiuotis europietiškais, daugeliui pavydą keliančiais atlyginimais.

Apdovanojimai įteikti Ukmergės rajono savivaldos ir verslo konferencijoje. Ši kasmetinė konferencija, pavadinta „Drauge galime daug“, – graži ir prasminga tradicija. Renginio metu pagerbiami rajonui nusipelnę verslininkai, o pranešimus skaito žymiausi šalies verslo, ekonomikos, politikos analitikai.

Konferencijos metu susirinkusiuosius sveikino rajono meras Rolandas Janickas, Seimo narys Juozas Varžgalys.

Ar bus krizė?

„Ar esame ant naujos ekonominės krizės slenksčio?“ Į šį klausimą bandė atsakyti ir savo įžvalgomis pagrįsti „Swedbank“, AB, vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Jis pažymėjo, kad Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, akivaizdžių ekonominio nuosmukio grėsmių Europoje neįžvelgiama. Tačiau bloga naujiena ta, kad geros prognozės buvo ir prieš praėjusią ekonominę krizę.

Pasaulio rizikos kalba ką kita: bendra pasaulio skola nesumažėjo, šalys toliau skolinasi milžiniškas sumas.

Didžiulė rizika – politikos neapibrėžtumas. Pažymima, kad dabar jis – istorinėse aukštumose. Tai iliustruoja „Brexit“, JAV ekonominė politika. Atkreiptas dėmesys, kad kai kuriuos įvykius nuspėti labai sudėtinga. Pavyzdžiui, lyg iš niekur atsiradusias „geltonųjų liemenių“ demonstracijas Prancūzijoje. Šaliai jos jau atnešė milžiniškų nuostolių.

Įspėjimai apie artėjančius blogesnius laikus gali atsispindėti net internetinėje paieškų sistemoje. Šiuo metu Kinijoje juntama didžiulė darbuotojų baimė dėl gresiančių atleidimų. Šie faktai – bauginantys.

Ekonomisto įsitikinimu, didžiausia pasaulio grėsmė – JAV ir Kinijos santykiai bei klimato kaita.

N. Mačiulis ramino, kad mūsų šalyje jokių ekonominio perkaitimo ženklų nematyti. Demografijos rodikliai gerėja – daugiausiai gyventojų netenkame dėl mažo gimstamumo, bet ne dėl emigracijos. Ramina tai, kad būsto įperkamumo indeksas didelis, nekilnojamojo turto burbulas nesusidarė.

Apžvelgė politinę situaciją

Apie geopolitinę verslo aplinką vykstant pokyčiams pasaulyje kalbėjo diplomatas, Ukmergės garbės pilietis Vygaudas Ušackas.

Jis taip pat pažymėjo, kad esame priklausomi nuo politinių vandenų, o pasaulyje vyksta didžiulės permainos – Kinija sėkmingai žengia į priekį, JAV tai – didžiulis iššūkis.

Neseniai iš viešnagės JAV grįžęs V. Ušackas pažymėjo, kad daug bendravo su verslininkais ir daro išvadas, kad iš esmės žmonės ten savo prezidento politika patenkinti.  Net mano, kad D. Trampas bus perrinktas antrai kadencijai.

Savo pasisakyme buvęs diplomatas taip pat trumpai apžvelgė ir politinę situaciją Rusijoje, Kinijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje.

Linkėjo būti drąsiems

Regioninės politikos departamento direktorius Gediminas Česonis kalbėjo apie regioninių specializacijų kryptis naujuoju finansavimo periodu.

Linkėjo brėžiant ateities ribas vietos politikams būti novatoriškiems, galvoti apie naujas kryptis, mąstyti nestereotipiškai ar net, pavyzdžiui, drįsti planuoti 2030 metais Ukmergėje pagaminti pirmą automobilį.

Dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas apžvelgė verslo plėtros galimybes regionuose ir Ukmergės perspektyvas.

Jis taip linkėjo būti išradingiems. Būtent išradinguosius pirmiausiai pastebi investuotojai. Taip pat svečias dėstė pastebėjimus, į ką dar regione pirmiausiai atkreipia dėmesį užsienio investuotojai.

Apie savo vadovaujamą įmonę papasakojo UAB „Apvalūs medžio gaminiai“ direktorius ukmergiškis Arnoldas Jonaitis.

Bendrovė priklauso BAC grupei. Joje dirba per 100 darbuotojų. Čia gaminami ir baldai, ir įvairūs smulkūs mediniai gaminiai. Didžioji dalis produkcijos eksportuojama į skirtingus žemynus ir įvairiausias pasaulio šalis.

Įteikė padėkas

Šį renginį organizavo rajono savivaldybė, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialas, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras.

Jo kulminacija tapo nominantų apdovanojimai.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovas Regimantas Baravykas informavo, kad renkant nugalėtojus atsižvelgta į rajono verslo atstovams išplatintų anketų duomenis. Vienas iš klausimų buvo apie darbuotojų atlyginimus. Paaiškėjo, kad didžiausias – 1 500 eurų – algas Ukmergėje gauna UAB „Reversa“ darbuotojai.

Už verslo plėtrą 2018 metais apdovanota šios įmonės direktorė Birutė Kielienė. Be kita ko, ji paminėjo, kad šiemet užsibrėžtas tikslas atlyginimus pakelti iki 2 000 eurų.

Šioje, Linų gatvėje įsikūrusioje, įmonėje dirba vos 18 darbuotojų. Rekvizitai.lt duomenimis, praėjusių metų lapkritį vidutinė darbuotojų alga siekė 1 668,29 Eur.

Įmonė Ukmergėje įkurta 2004 metais. Čia gaminamos tešlos maišyklių detalės iš nerūdijančio maistinio plieno. „Gamyboje naudojamos tik sertifikuotos, aukštos kokybės medžiagos, t. y. nerūdijantis maistinis plienas, kurį įmonė atsiveža iš Italijos. Pagrindiniai gaminiai – spiraliniai kabliai ir centriniai peiliai – gaminami įvairiausių tipų ir modelių pagal užsakovo pateikiamus brėžinius bei pavyzdžius. Gaminama produkcija išvežama į Italijos, Kanados, Rusijos, Lenkijos rinkas“, – taip savo tinklalapyje prisistato įmonė.

Už verslo plėtrą kaimo vietovėje apdovanojimas įteiktas UAB „UMP Technika“ direktoriui Viliui Domarkui.

Vidutinis atlyginimas pernai lapkritį šioje bendrovėje siekė 1 243,55 Eur. Direktorius pasidžiaugė, kad per metus apyvarta išaugo 50 proc.

Įmonė įregistruota 2013 metais, šiuo metu joje dirba per 30 darbuotojų, o metinė apyvarta viršija 2 mln. eurų.

Specializuojamasi hidraulinių briketavimo presų ir šiaudų smulkintuvų gamyboje, pardavime ir aptarnavime. Prekiauja ekologiškais kuro briketais.

Nominacija „Jaunas ir veržlus“ apdovanotas UAB „AASE“ vadovas Povilas Ušinskas.

Mero padėka už sėkmingą socialaus verslo plėtrą įteikta Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)