Spausdinti šį puslapį

„Narbuto“ grupė investuos dar 8 mln. Eurų

Sparčiai skverbiantis į užsienio rinkas įmonė didino pajėgumus ir gamybos apimtis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sparčiai skverbiantis į užsienio rinkas įmonė didino pajėgumus ir gamybos apimtis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Biuro baldų gamybos ir prekybos įmonių grupė „Narbutas“ 2018  metais sparčiai didino eksporto apimtis ir žengė į JAV, ten įsteigdama įmonę. Eksportas pernai sudarė 88 proc. konsoliduotų grupės pardavimų, kurie siekė 75 mln. eurų. Tai yra 47 proc. daugiau nei 2017 m.

Lietuvių kapitalo įmonių grupės produktai pernai buvo eksportuojami į 60 pasaulio šalių. Daugiausia baldų parduodama Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje taip pat Lietuvoje. Pasak „Narbuto“ marketingo vadovės Lietuvoje Gabrielės Vaitonytės, labiausiai augančios rinkos – Vokietija, Prancūzija bei Rytų šalys, įskaitant Kazachstaną, Moldovą, Ukrainą, Baltarusiją, Uzbekistaną, Armėniją, Gruziją.

„Narbuto“ baldus platina 600 prekybos partnerių visame pasaulyje.

Įžvelgdama didelį Amerikos rinkos potencialą plėtrai, įmonių grupė praėjusiais metais Niujorke įsteigė įmonę „Narbutas USA“. Pasak G. Vaitonytės, šiame žemyne įmonė jau pradėjo ir aktyvius rinkodaros veiksmus: pirmą kartą dalyvavo vienoje svarbiausių kasmetinių dizaino parodų „NeoCon“ (Čikaga, JAV). Europoje biuro baldų inovacijas „Narbutas“ pristatė didžiausioje specializuotoje parodoje „Orgatec“ (Kelnas, Vokietija).

„Narbuto“ grupės pardavimai Lietuvoje pernai lyginant su 2017 m. augo 47 proc. ir sudarė 9 mln. eurų.

Sparčiai skverbiantis į užsienio rinkas įmonė didino pajėgumus ir gamybos apimtis. Modernizavus gamyklą Ukmergėje, joje buvo įdarbinta beveik 180 naujų darbuotojų. Iš viso darbuotojų skaičius grupėje augo 35 proc. Pernai joje dirbo 924 darbuotojai.

Praėjusiais metais „Narbutas“ modernizavo ir plėtė gamybines patalpas Ukmergėje. Atsinaujinimo projektas buvo vertinamas 7 mln. eurų. Šiais metais įmonė planuoja investuoti dar daugiau. 8 mln. eurų bus skirta įrenginiams atnaujinti ir saulės jėgainės statybai.

„Atsakinga gamyba yra svarbus mūsų veiklos prioritetas – tai neatsiejama nuo „Narbuto“ produktų ilgaamžiškumo, kokybės ir daugelio kitų parametrų, todėl procesų efektyvinimas ir įmonės sąmoningumas renkantis išteklius visuomet yra prioritetas. Džiaugiamės, kad šiemet šioje srityje žengiame svarbų žingsnį – ant gamybinio pastato turėsime saulės jėgainę“, – komentuoja G. Vaitonytė.

Įmonių grupę „Narbutas“ sudaro: UAB „Narbutas Furniture Company“, UAB „Narbutas“, UAB „Narbutas Marketing“, SASU „Narbutas France“, „Narbutas Nordic“, „Narbutas“ Gmbh, „Narbutas LTD“ ir „Narbutas USA“, INC.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)