Spausdinti šį puslapį

Mediniai gaminiai iškeliauja į visą pasaulį

Ukmergiškis bendrovės „Apvalūs medžio gaminiai“ („AMG“) vadovas Arnoldas Jonaitis jau daugiau nei 20 metų važinėja į darbą Vievyje.

„AMG“ – antra pasaulyje baldinių kaiščių gamintoja. Ši bei kita medinė produkcija iš mūsų šalies iškeliauja į tolimiausius pasaulio kraštus.

„AMG“ priklauso „Baltic-American Concord“ įmonių grupei. Trys kitos grupės bendrovės veikia Ukmergėje. „Užmojai su garantijomis“ – beržo medienos ruošinių gamintoja, „Universalūs medžio produktai“ – baldų bei medžio masyvo komponentų gamintoja ir „UMP technika“, gaminanti kurui skirtų medžio briketų presus.

„Visos „BAC“ grupės įmonės veikia išvien: „Užmojai su garantijomis“ pjauna apvalią medieną ir žaliava aprūpina kitas grupės bendroves, o „UMP technikoje“ gaminti hidrauliniai presai veikia visose mūsų gamyklose. Taigi turime keturių skirtingų bendrovių patirtį, glaudžius tarpusavio bendradarbiavimo ryšius ir esame įsitvirtinę kaip stambus verslininkas ir darbdavys Ukmergėje“, – pasakoja A. Jonaitis.

Pasak jo, visos grupės įmonės didžiąją dalį gaminamos produkcijos eksportuoja. „AMG“ veža savo produkciją į 30 skirtingų šalių, o Lietuvoje lieka tik labai nedidelė dalis. Tokia pati situacija ir kitose Ukmergėje veikiančiose bendrovėse – daug produkcijos išvežama.

A.Jonaitis pasakojo, kad įmonė „AMG“ įkurta 1996 metais. Jos gamykloje Vievyje šiuo metu dirba 104 darbuotojai. Per mėnesį čia pagaminama 230 mln. vienetų medinių kaiščių, 2 mln. teptukų, 5,5 mln. lazdelių.

Pasak direktoriaus, Vievis, kur veikia „AMG“, yra arti sostinės ir tai padeda lengviau rasti darbuotojų. Ukmergėje situacija nėra tokia gera – darbuotojų stygius čia rimta problema.

Apie savo vadovaujamą bendrovę ir kitas „BAC“ grupės įmones A. Jonaitis pasakojo neseniai vykusioje Ukmergės savivaldos ir verslo konferencijoje „Kartu galime daug“.

Čia trumpai pristatė grupės įmonių veiklą. UAB „Užmojai su garantijomis“, įkurtoje 1993 metais, šiuo metu dirba 157 darbuotojai. Pardavimai pernai siekė 9,5 mln. Eur. Čia per mėnesį išpjaunama 6 tūkst. kub. m rąstų, 1 800 kub. m ruošinių. Tarp rinkos šalių – tokie egzotiški kraštai kaip Mauricijus, Tailandas, Šri Lanka, Saudo Arabija.

Įmonėje „Universalūs medžio produktai“ dirba 181 darbuotojas. Įmonė veikia nuo 1999 metų. 42 proc. jos pardavimų šiuo metu – „Ikea“ stalai. Per metus jų pagaminama daugiau kaip 44 tūkst. Iš viso jų pernai parduota už 8,69 mln. Eur.

Pati naujausia grupės įmonė „UMP technika“ įkurta 2013 metais. Joje dirba 32 žmonės. Ši įmonė Ukmergėje jau greitai atidarys naują gamyklą. Per metus įmonė pagamina per 60 briketavimo presų. Veikla – briketo presų, šiaudų, šieno smulkintuvų gamyba.

Direktorius konstatavo, kad visos medienos pramonės įmonės susiduria su panašiais iššūkiais. Klientai derasi dėl žemesnių kainų, o žaliavos brangsta, didėja reikalavimai kokybei, užsakymų atlikimo laikas trumpėja, konkurencija didžiulė. Didelė problema – kvalifikuotų darbuotojų stygius.

„BAC“ grupės įmonėse šiuo metu dirba 470 darbuotojų. Iš jų 14 proc. – administracinį darbą. Bendrovėse moterų – 42 proc., o vidutinis darbo stažas – 6-eri metai.

Įmonėje diegiamos įvairios lojalumo programos. Viena jų – už išdirbtus metus dovanojami žiedai su įmonės simbolika. Ištikimiems darbuotojams jau išdalyta daugiau nei 800 tokių žiedų.


Reklama: reguliuojamo aukščio stalai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)