Spausdinti šį puslapį

Metus baigė ir su pliusu, ir su minusu

Trys iš keturių Ukmergės rajono savivaldybės valdomų uždarųjų akcinių bendrovių 2018-uosius baigė su pliusu, o „Ukmergės šilumai“ dėl susiklosčiusių aplinkybių praėję metai buvo nuostolingi.

Apie tai skelbia rajono savivaldybės taryboje tvirtinamos šių bendrovių praėjusių metų finansinės ataskaitos.

Rajono politikai joms pritarė praėjusią savaitę. Taip pat buvo patvirtintos savivaldybės valdomų uždarųjų akcinių bendrovių vadovų mėnesinės algos.

Jos susideda iš pastoviosios ir kintamosios dalių. Pastovioji dalis nustatoma koeficinetais, taikant Seimo nustatytus valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinius dydžius ir atsižvelgiant į įmonės kategoriją.

Algos kintamoji dalis negali viršyti 50 proc. pastoviosios dalies, priklauso nuo įmonės veiklos rezultatų.

Ataskaitoje rašoma, kad UAB ,,Ukmergės vandenys“ praėjusių metų grynasis pelnas sudarė 60 714 Eur.

Nustatytas vadovo mėnesinės algos pastoviosios dalies koeficientas – 14 pareiginės algos baziniais dydžiais; kintamoji dalis – 50 proc. mėnesinės algos pastoviosios dalies.

UAB Ukmergės autobusų parko metų pelnas – 85 354 Eur. Nustatytas vadovo mėnesinės algos pastoviosios dalies koeficientas – 12, o algos kintamoji dalis – 50 proc. algos pastoviosios dalies.

UAB Ukmergės butų ūkio grynasis praėjusių metų pelnas siekė 10 426 Eur. Nustatytas šios įmonės vadovo mėnesinės algos pastoviosios dalies koeficientas – 12,8 pareiginės algos baziniais dydžiais, o algos kintamoji dalis – 50 proc.

UAB ,,Ukmergės šiluma“, kurios akcijų paketą turi savivaldybė, praėjusius metus baigė patyrusi 519 394 Eur nuostolį.

Įmonė skelbia, kad tokio finansinio rezultato viena iš priežasčių ta, kad per 2018 metus įmonė pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos metodiką grąžino vartotojams per ankstesnius metus gautas pajamas dėl kuro kainų skirtumo.

Be to, 2016 metais Lietuvos aukščiausiojo teismo sprendimu įmonei priteista buvusiam šilumos tiekėjui UAB „Miesto energija“ sumokėti 715,92 tūkst. Eur kompensaciją.

Skelbiama, kad dėl vykstančio teisminio ginčo ir perimto turto apskaitymo 0,29 Eur verte preliminariai skaičiuojama, kad įmonė per 8-erius metus, nuo tada, kai prasidėjo teisminiai ginčai su ankstesniuoju šilumos nuomininku, negavo apie 500 tūkst. Eur pajamų. 

Savivaldybės tarybos sprendimu įmonės valdybai rekomenduota nustatyti vadovo mėnesinę algą vadovaujantis patvirtintu rajono savivaldybės valdomų uždarųjų akcinių bendrovių vadovų darbo užmokesčio tvarkos aprašu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)