Valdybos pirmininke išrinkta ketvirtai kadencijai

„Visi kartu mes padarysime dar daug gražių darbų“, – tiki A. Andrikonienė. Eglės Sičiūnaitės nuotr. „Visi kartu mes padarysime dar daug gražių darbų“, – tiki A. Andrikonienė. Eglės Sičiūnaitės nuotr.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo narių susirinkime ketvirtai kadencijai valdybos pirmininke išrinkta Angelė Andrikonienė. Šiai įmonei ji sėkmingai vadovauja jau 12 metų.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui vadovaujanti A. Andrikonienė pasakojo, kad pradžia buvusi labai sunki – ji pati anuomet ėjo komercijos padalinio pavaduotojos pareigas, o įmonė, prie kurios vairo pasiūlyta stoti, buvo nugyventa.

„Galvoje dūzgė kaip avilyje. Pagal zodiaką esu Dvynys, tad viena pusė sakė: kur lendi, ką tu padarysi, viskas apleista, sąskaita tuščia. Bet kita pusė tikino: viskas eisis gerai, jeigu bus komanda ir pasitikėjimas“, – kadaise priimto sprendimo akimirką prisimena vadovė.

Tačiau šiandien dėl prieš 12 metų priimto iššūkio ji nesigaili – Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas tapo konkurencinga, kredito atžvilgiu stabilia, socialiai atsakinga įmone, kasmet įvertinama svariais apdovanojimais.

Kiekvieną dieną šiandienos versle A. Andrikonienė vadina iššūkiu, užsibrėžtų tikslų siekimu. Iššūkis išties didžiulis – kooperatyvas mūsų rajone turi 35 parduotuves, dar dvi nuomojasi. Metinė įmonės apyvarta siekia 12 mln. eurų.

Kooperatyvo vadovė tikina, kad viso to nebūtų pasiekta be plėtros – jų parduotuvių patalpos yra remontuojamos, atnaujinamos, darbas kompiuterizuojamas – žengiama koja kojon su šiuolaikišku verslu, naujomis technologijomis, reaguojama į vartotojų poreikius. Viena didesnių naujovių – pradėta prekiauti šviežia mėsa.

Viena iš svarbių sėkmės momentų vadina tai, kad jų kooperatyvui priklauso kepykla – UAB „Ukmergės duona“, kur kepama ir ukmergiškių pamėgta duona, ir konditerijos gaminiai. Prekybos versle ši galimybė yra labai svarbi.

Vis dėl to, stuburu vadina įmonėje dirbančius žmones. Šiuo metu čia dirba 173 žmonės. Iš jų 118 pardavėjų, 15 restorano darbuotų, administracijoje – su valdybos nariais – 25 darbuotojai.

Per praėjusius 12 metų, pasak vadovės, buvo patirta daug iššūkiu, kuriuos pavyko sėkmingai įveikti – susitvarkyta su elektronine bankininkyste, taros depozito sistema. Dideliu iššūkiu buvo valiutos pasikeitimas – euro įvedimas.

Žengdamas verslo keliu kooperatyvas ne tik nestovi vietoje , bet kai kur eina ir priekyje. Pivonijos prekybos centre vaisių skyriuje kainas pirkėjams jau nurodo elektroninės etiketės.

Be prekybos dar viena iš įmonės veiklos sričių – patalpų nuoma. Kooperatyvui priklauso vienas didžiausių miesto centre esantis pastatas – senoji universalinė parduotuvė. Visos šios ir gretimai esančios patalpos išnuomotos. Taip pat išnuomota nemažai garažų, administracinių pastato trečias aukštas bei kitos patalpos.

Direktorė vardina, kad vien iš šios veiklos per metus pernai gauta 130 tūkst. eurų pajamų.

Kalbėdama apie ateities planus A. Andrikonienė džiaugiasi priimtu nauju iššūkiu – šiemet mieste turėtų prasidėti naujos jų parduotuvės statyba.

Nupirktas sklypas Užupyje, Nuotekų – Geologų gatvių kampe, parduotuvės pastatas jau suprojektuotas. Tai bus pirmoji ne renovuota, o naujai mieste pastatyta Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvė.

Šiemet taip yra numatyta vienos iš kaimo parduotuvių renovacija – atnaujinimo laukia Vidiškių miestelio parduotuvė.

„Tai ką duosim šiandien, rytoj sugrįš su kaupu. Gal ne iš tų kuriems davėm, bet būtinai sugrįš. Todėl tikėkim savimi ir toliau auginkim savo įmonę, nes čia mes užaugom, subrendom, čia esame tuo, kuo norėjom ir norime būti. Ir nebijokim pokyčių, nes kiekvienas pokytis – tai varomoji jėga būti truputį kitokiu“, – susirinkime, kuriame buvo perrinkta ketvirtai kadencijai vadovauti įmonei kalbėjo A. Andrikonienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų