Spausdinti šį puslapį

Priekaištauja dėl pabrangusių leidimų

Artėjant Ukmergės miesto šventei dėl naujos tvarkos organizatoriams priekaištauja jos metu vyksiančios mugės prekybininkai.

Teiraujamasi, kodėl mugės organizavimo rūpesčiai šiemet perduoti privačiai įmonei, kuri esą pakėlė mokesčius. „Pernai kaina buvo 14 Eur, kai leidimą išdavė savivaldybė. Šiemet už tą pačią produkciją 60 Eur, bet leidimą suteikia UAB“, – tokių ir panašių pastabų sulaukta iš besiruošiančiųjų prekiauti per šventę.

„Šiais metais Ukmergės miesto šventės koordinatorius yra Ukmergės kultūros centras. Šventė susideda iš atskirų dalių (eitynės, kultūrinė-pramoginė dalis, sporto programa, jaunimo kiemas, mugė ir pan.), kurias kuruoja atskiri organizatoriai.

Įvertinus praėjusių miesto švenčių patirtį paaiškėjo, kad mugės nebuvo tinkamai organizuojamos. Pagrindinė tai lėmusi priežastis – Ukmergės kultūros centras neturi reikiamų žmogiškų išteklių“, – sakė rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė.

Todėl, jos teigimu, norint suteikti kokybiškas mugės organizavimo paslaugas, ši užduotis patikėta profesionalams – renginių organizatorių komandai „MyFest.lt“. „Jie būtent tuo užsiima – teikia šias paslaugas ir kituose miestuose. Ne tik kuruos prekybininkus, bet ir bus atsakingi už pramogas – šokinėjimą su guma bei kitas panašias linksmybes. Šventės organizatoriai viso to tikrai nebesuspėtų, todėl į pagalbą ir pasikviesta ši didelę patirtį turinti įmonė, kuri taip pat bendradarbiaus su policija, pasirūpins, kad jų prižiūrimoje teritorijoje nebūtų šiukšlių“, – teigė vedėja.

Anot jos, minėtas mokestis mugės prekybininkams šiemet – nuo keliolikos iki apie 70 eurų. Jis priklauso nuo to, kuo prekiaujama, ar organizuojamas ir viešasis maitinimas.

Su įmone atsiskaitoma už paslaugas, o už leidimus prekiautojams surinktų mokesčių pinigai „keliauja“ į savivaldybės biudžetą. L. Gerulskienė sako nemananti, kad šie mokesčiai, nors ir didesni, smarkiai „kirstų per kišenę“. Juk Miesto šventėje būna daug žmonių, kurių nemažai sulaukiama būtent mugėje – čia jie įsigyja prekybininkų siūlomų dalykų.

Norintieji prekiauti ir teikti paslaugas Ukmergės miesto šventės metu registruotis gali www.myfest.lt/renginiai/ukmerges-miesto-svente.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)