Nustebino kainos už paslaugas

Miškų gatvėje bute gyvenantis vyriškis piktinosi UAB Ukmergės butų ūkio meistrų teikiamomis paslaugomis, tiksliau – jų kainomis.

Pasakojo, kad sugedo tualeto bakelis. Jis pats nupirko naują sistemą, senąją išardė, o specialistus pasikvietė tik įdėti naująją. „Atvažiavę nė pusvalandžio neužtruko, bet kaina labai nustebino – sumokėjau 28 eurus“, – sakė jis.

Teigė, kad po kurio laiko vėl kreipėsi į įmonės darbuotojus, nes sistema nefunkcionavo tinkamai: „Paprašiau, kad atvažiuotų pareguliuoti, tai už atvažiavimą ir pažiūrėjimą reikėjo sumokėti 15 eurų...“

Gyventojui tokios kainos atrodo neadekvačiai didelės. Jis teiravosi, koks yra šios įmonės teikiamų paslaugų kainynas, pagal ką jis nustatomas. Tikino ir iš pažįstamųjų pasakojimų girdėjęs, kad Butų ūkis „baisiai lupa“: „Laiptinėje lemputę dėjo – keliasdešimt eurų, kitam kažkokią „šlangelę“ pakeitė – 18 eurų. Ar ne per didelės kainos?“

Žmogus taip pat norėjo sužinoti, kur galima atsakyti į ukmergiškiams kiek anksčiau platintos anketos klausimus apie Butų ūkio paslaugas. Mat kurį laiką buvo išvykęs, o grįžęs anketos nei savo pašto dėžutėje, nei kitur nerado. Neslėpė – labai norintis pasiskųsti dėl tokių, jo manymu, nesąmoningų įkainių.

Ukmergės butų ūkio direktoriaus Giedriaus Pociaus teigimu, tai, kiek reikia mokėti, priklauso nuo kelių dalykų. „Visų darbų kainos yra skaičiuojamos vadovaujantis patvirtintais darbų įkainiais pagal darbų rūšis bei atsižvelgiant į darbuotojų faktiškai sugaištą laiką“, – aiškino jis.

„Visais atvejais mokesčiai imami tik už atliktus darbus, suteiktas paslaugas. Jei gyventojas mano kitaip, kviečiame atvykti į įmonę, kur galėsime išsamiau aptarti šitą klausimą. O vienos lemputės pakeitimas tikrai nekainuoja keliasdešimt eurų. Tačiau yra buvę nemažai atvejų, kad reikia pakeisti ne vieną ir net ne dvi lemputes iš karto arba šalia lemputės keitimo atlikti kitus darbus“, – tikino G. Pocius.

Taip pat teigė, kad gyventojų nuomonės tyrimą apie Butų ūkio teikiamas paslaugas atlieka savivaldybės administracijos užsakyta įmonė: „Todėl negaliu atsakyti apie apklausos anketas. Tačiau visais atvejais kviečiame gyventojus pareikšti savo pastebėjimus tiesiogiai įmonei.“

Pasak savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistės Daivos Zimblienės, galimybių dalyvauti minėtoje apklausoje nebėra: „Gyventojas, deja, pavėlavo pareikšti savo nuomonę. Apklausa buvo vykdoma nuo vasario mėnesio.“

Jos teigimu, dėl menko gyventojų aktyvumo netgi buvo pratęstas apklausos terminas.

„Šiuo metu kaip tik apdorojami apklausos rezultatai. Jos vykdytojai žadėjo viską pristatyti dar šį mėnesį“, – sakė D. Zimblienė. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Keista 2019-07-26 20:46
Rinkos ekonomikoje klientas, žinodamas, kad ši firma už paslaugas "lupa", vis vien kreipiasi į ją, lygtai Ukmergėje daugiau nebūtų kam klozetą sutvarkyti? O jeigu labai nori būtent tos įmonės paslaugų, tai kam tada piktintis?
Na, iš kitos pusės, meistras turėjo atėjęs pasakyti kiek kainuoja jo valandos darbas ir kiek apytikriai jis dirbs. Jeigu jis tikras meistras, tikrai įsivaizduoja, kiek laiko atliks vieną ar kitą paslaugą.
Atėjo iškviestas meistras skalbenkos taisyti iškarto pasakė: "subyrėjęs guolis, guolio kaina tokia, darbas kainuos tiek, sugaišiu tiek. Dirbam, ar ieškosit kito meistro?". Ir jokių problemų!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Redakcijai 2019-07-26 20:57
Kodėl Jūsų laikraštyje nepaskelbus tų įkainių, apie kuriuos kalba Pocius? Juk tai lyg ir viešos paslaugos, kurias teikia savivaldybės kuruojama įmonė. Juk vandenų, šilumos kainas laikraštis skelbia, o čia ką - paslaptis? Žmonės jums būtų dėkingi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # O gal 2019-08-01 20:38
tų įkainių oficialių tiesiog neegzistuoja, todėl ir neskelbia, o laikraštį mulkina?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # VVV 2019-07-27 17:22
Vienas žmogus labaiteisingai pastebėjo,negi nėra žmogaus sugebančio santechniko darbą
O kviesti įsukt lemputę,visiškas nukvakimas.Reiktų daugiau imti..
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų