Spausdinti šį puslapį

Prasideda kalėdinių eglučių prekyba

Astos Strazdienės nuotr. Sidabrinės eglės medelyne šįmet bus paskutinės. Astos Strazdienės nuotr. Sidabrinės eglės medelyne šįmet bus paskutinės.

Valstybinių miškų miškininkai jau pradeda prekybą kalėdinėmis eglutėmis. Nuo pirmadienio, gruodžio 2-osios, įsigyti jų bus galima medelyne, Gedimino gatvėje.

Savivaldybės taryba patvirtino vietas, kuriose mieste kalėdinėmis eglutėmis galės prekiauti ir miško savininkai bei kiti prekeiviai.

Kaip įprasta, medelyne Gedimino gatvėje bus galima įsigyti iš miško atvežtų eglučių ir pušaičių arba medelyne išaugintų dygiųjų, populiariai vadinamų sidabrinių, eglučių.

Šių, kaip sakė miškininkai, medelyne dar yra apie 400 vienetų. Jos – paskutinės, nes medelynas kitais metais uždaromas, ir eglučių jis nebeaugins. Tačiau iš miško jų, sakė miškininkai, priveš tiek, kiek tik reikės.

Nesikeis ir eglučių kainos. Kaip ir pernai, nedidelę, iki metro aukščio, eglutę ar pušaitę bus galima įsigyti už 2 eurus. Sidabrinės kainuos brangiau: iki metro aukščio – 10 eurų, o tas, kam jos reikės 3 metrų aukščio, galės kloti ir 50 eurų.

Tie, kam per brangi eglutė už 2 eurus, medelyne galės įsigyti jos šaką, kuri papuošta ne mažiau kvepia ir ne prasčiau atrodo nei eglutė, o kainuos tik 50 centų. Pabarstyta sidabru dygiosios šaka – pusantro euro.

Be to, miškininkai, kaip ir kasmet, mišku kvepiančias eglių ir pušų šakas prieš Kalėdas aikštėje prie Kultūros centro dalys nemokamai. Pernai jų buvo išdalyta maždaug 400 vienetų, panašiai tiek jų miškininkai žada atvežti ir šįmet.

Tikriausiai nestigs eglučių ir iš privačių miškų. Kaip sakė rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šičkinienė, prekiauti eglutėmis miško savininkams bei kitiems prekeiviams bus leidžiama savivaldybės nustatytose vietose.

Miškininkai bei gamtosaugininkai įspėja gyventojus, jog patiems į mišką eiti eglutės neverta – be leidimo nukirsta ji gali kainuoti nuo 30 iki 60 eurų baudos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)