Spausdinti šį puslapį

Rašo mažiau, siunčia daugiau

Lietuvos pašto statistika rodo, kad kasmet žmonės rašo mažiau, bet daiktų siunčia vis daugiau: lyginant 2018 m. ir 2019 m. tą patį 9 mėnesių laikotarpį, siuntinių išsiųsta net 19 proc. daugiau, o laiškų – 17 proc. mažiau.

Kasmet didėjančios siuntų apkrovos – jau įprasta ir pasaulinių paštų nebestebinanti tendencija.

Stebėdami kintančius mūsų klientų įpročius, jau dvejus metus didesnes investicijas skiriame betarpiškam ir patogiam siuntų apdorojimui – LP EXPRESS savitarnos siuntų terminalams.

„Šiais metais planuojame įrengti 89 terminalus 54 naujose vietovėse, tam esame numatę skirti 2,5 mln. Eur. Dar 1 mln. Eur esame numatę savitarnos siuntų terminalų infrastruktūros ir IT sistemos tobulinimui. Jau dabar kartu su pašto skyriais turime plačiausią siuntų atsiėmimo vietų tinklą Lietuvoje, tačiau po terminalų plėtros siuntas gauti ir siųsti patogiau bus galima ir mažesnių miestelių gyventojams, tad šių metų gruodį galėsime skaičiuoti naujus rekordus“, – planais dalijasi Lietuvos pašto rinkodaros ir pardavimų direktorius Norbertas Žioba.

Jis pažymi, kad įprasti mokesčiai už siuntas iš tam tikrų šalių greitai pasikeis: po 2021 m. sausio 1 dienos visoje Europos Sąjungoje nebeliks pridėtinės vertės mokesčio lengvatos mažos vertės (iki 22 eurų) prekėms.

Vadinasi, tokiose internetinėse parduotuvėse kaip „Aliexpress“ apsiperkantys Lietuvos gyventojai už savo siuntas turės susimokėti 21 proc. daugiau, tad šis pakeitimas turės įtakos ir siuntų į Lietuvą srautams. Taip pat importo mokesčiai gali pasikeisti ir po „Brexit“ įgyvendinimo – 2020 gruodžio 31 d.

***

TOP šalys, iš kurių gaunamos siuntos, ir joms tenkanti importo srauto dalis: Kinija – 64 proc.,  Belgija – 5 proc., Nyderlandai – 5 proc., Singapūras – 5 proc.

***

TOP šalys, į kurias siunčiamos siuntos, ir joms tenkanti eksporto srauto dalis: JAV – 12 proc., Vokietija – 11 proc., Didžioji Britanija – 11 proc., Rusija – 7 proc., Australija – 5 proc.


Reklama: log-net.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)