Spausdinti šį puslapį

Apdovanojimai įteikti verslininkams

 Gedimino Nemunaičio nuotr. Apdovanoti įmonių vadovai Vilius Domarkas, Angelė Andrikonienė ir Gražvydas Dapkus. Gedimino Nemunaičio nuotr. Apdovanoti įmonių vadovai Vilius Domarkas, Angelė Andrikonienė ir Gražvydas Dapkus.

Trečiadienį Ukmergės kultūros centre vyko Ukmergės rajono savivaldos ir verslo konferencija „Drauge galime daug“. Šio tradicinio renginio kulminacija tapo mūsų rajono verslininkų apdovanojimai.

„Už verslo plėtrą 2019 metais“ nominuota UAB „UMP Technika“. Apdovanojimas įteiktas šios įmonės direktoriui Viliui Domarkui.

„Baltic-American Concord“ įmonių grupei priklausanti gamykla „UMP Technika“ Deltuvos gatvėje buvo atidaryta praėjusiais metais. Pagrindiniai bendrovės veiklos produktai: hidrauliniai briketų gamybos presai, šieno ir šiaudų smulkintuvai. Į gamyklą investuota 1,5 mln. eurų.

3 000 kvadratinių metrų gamykloje šiuo metu dirba daugiau kaip 30 darbuotojų.

Bendrovės vadovas V. Domarkas pasakojo, kad per metus investuota į keletą įrenginių, o per trejus pastaruosius metus įmonės pajamos padvigubėjo. Šiuo metu apyvarta siekia 3 mln. 831 tūkst. eurų. Pagrindinė įmonės „duona“ – hidrauliniai presai. Produktas labiau skirtas ne fiziniams asmenims, o gamybos įmonėms, todėl siūlomas ne tik Lietuvos rinkai.

Vadovas pasakojo, kad darbuotojų kaita pas juos – labai nedidelė, nes reikalingi tik specialistai.

„Baltic-American Concord“ įmonių grupė vienija 4 gamybines įmones, 3 iš jų veikia baldų pramonės srityje: „Užmojai su garantijomis“ – pirminio medienos paruošimo bendrovė, „Apvalūs medžio gaminiai“ – baldinių kaiščių ir lazdelių gamintoja, „Universalūs medžio produktai“ – medžio masyvo baldų ir komponentų gamintoja bei „UMP Technika“ – įrenginių gamintoja.

Verslą plėtoja kaime

Nominacija „Už verslo plėtrą kaimo vietovėje 2019 metais“ įteikta Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei.

Direktorė pasakojo, kad pagal darbo vietų skaičių Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas yra tarp septynių didžiausių mūsų rajono darbdavių. Kooperatyve dirba 173 darbuotojai, o jam priklausančioje uždarojoje akcinėje bendrovėje „Ukmergės duona“ – dar per 60. Vien kaimo vietovėse dirba 67 pardavėjos.

Šiandien kaimo parduotuvės – tai ne tik darbo vietos, bet ir paslaugos žmonėms – prekiaujame maisto papildais, nereceptiniais vaistais, žmonės čia gali išgryninti pinigus, sumokėti mokesčius“, – vardijo A. Andrikonienė. Pasak jos, kai kitos kaimo įstaigos uždaromos, parduotuvės lieka taip pat ir kaimynų susibūrimo vieta.

Pasakojo, kad kaimo parduotuvėse stengiasi vystyti lygiai tokią pat prekybą kaip ir mieste – tos pačios akcijos, švieži produktai, aktualiausios sezono prekės, čia įdiegtos technologijos, yra nuolaidų kortelės.

Taip pat pažymėjo ir tamprų ryšį su kaimo bendruomenėmis – remiami jų renginiai, šventės.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas – KOOPS sistemos parduotuvių tinklas, kurio pagrindinė veikla – prekyba maisto ir pramoninėmis prekėmis. Kooperatyvas iš viso turi 35 parduotuves. Iš jų 26 yra kaimo vietovėse. Taip pat kooperatyvui priklauso restoranas „Vilkmergė“ ir bendrovė „Ukmergės duona“.

Jaunas ir veržlus

Nominacija „Jaunas ir veržlus 2019 metais“ įteikta UAB „Bemija“ direktoriui Gražvydui Dapkui.

31 metų G. Dapkus iš tiesų yra jaunas ir veržlus žmogus. Degalinei „Bemija“ vadovauja trejus metus. Kai tapo šios degalinės vadovu, buvo 28-erių ir jau turėjo nemažą darbo tinklinėse degalinėse patirtį.

Bendrovė „Bemija“ gyvuoja 25 metus. Joje dirba 8 darbuotojai.

Įmonės direktorius yra kilęs iš Panevėžio, įgijęs statybų inžinieriaus diplomą.

„Esam vienintelė ne tinklinė degalinė mieste“, – savo įmonę apibūdina G. Dapkus. Pažymi – ne tinklo degalinėje atsakomybė kur kas didesnė.

Degalinė priskiriama pavojingiems objektams, tad kiekvienas su darbų sauga, priešgaisrine sauga, aplinkosauga ar energetika susijęs veiksmas tikrintojų stebimas per padidinamąjį stiklą. 

„Bemija“ degalinėje pernai atidaryta automobilių savitarnos plovykla.

V.Dapkus yra ne tik šios įmonės vadovas, bet ir ūkininkas. Netoli Liaušių kaimo turi nedidelį augalininkystės ūkį. Ir tai dar ne viskas – vyras prižiūri net 250 bičių šeimų – yra ir bitininkas.

Jaunas vyras pasakojo dirbti pradėjęs nuo 17 metų, dar studijų laikais. Tiesa, dabar šiek tiek gailisi prarastų laisvo studentavimo metų, kai suspėdavo ne tik dirbti per du darbus, mokytis, bet ir rūpintis bitynu.  

Įteikė apdovanojimus

Apdovanojimus verslininkams įteikė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo direktorius Regimantas Baravykas,   Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas.

R.Baravykas pasakojo, kad komisija, rinkusi verslo įmones šioms garbingoms nominacijoms, vertino įmonių investicijas, darbo vietų skaičių, darbo užmokesčio pokyčius, gamybos ir paslaugų augimo pokyčius.

Verslininkams dovanų įteikti suvenyrai ir sertifikatai.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius už paramą verslui Padėkos ženklu apdovanojo Seimo narį Juozą Varžgalį.

Šiuo metu Ukmergės rajone yra registruotos 664 uždarosios akcinės bendrovės, 2 akcinės bendrovės, 105 mažosios bendrijos, 86 individualios įmonės, 1 927 ukmergiškiai dirba pagal veiklos pažymėjimus, 1 076 turi išsiėmę verslo liudijimus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)