Norintieji pasikeisti katilą turi suskubti

Iki sausio 31 d. gyventojai dar gali teikti paraiškas kompensacijai  pakeisti neefektyvius biokuro katilus į naujus efektyvius šildymo įrenginius. Tam skirta 3 mln. eurų.

„Pernai ši parama sulaukė didelio gyventojų susidomėjimo. Todėl siekiame sudaryti galimybes dar platesniam žmonių ratui pasikeisti pasenusius ir taršius biokuro katilus į efektyvius atsinaujinančius išteklius naudojančius įrenginius“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kompensaciją gali gauti fizinis asmuo, kuris nuosavybės teise valdo gyvenamosios paskirties pastatą arba sodo namą, kurio statyba yra užbaigta ir kuris yra įregistruotas Registrų centre ne mažiau kaip 5 metus nuo kvietimo teikti registracijos formas dienos. Pastatas turi būti neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos.

Gyventojams bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri yra paskaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą kilovatais (kW) iš fiksuotų vieno kilovato galios įkainių.

Neefektyvų biomasės katilą galima keisti į naują biokuro katilą, atitinkantį 5 klasės efektyvumo ir emisijų išmetamų teršalų reikalavimus ir šilumos siurblius. Tais atvejais, kai namų ūkis registruotas teritorijoje, kuri patenka į padidintos aplinkos oro taršos zoną, galima keisti tik į šilumos siurblį.

Gyventojai, norintys gauti paramą, iki sausio 31 d. turės užpildyti paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūros informacinėje sistemoje APVIS  (apvis.apva.lt).

Finansavimas neskiriamas baigtiems projektams. Vadinasi, norint gauti kompensaciją, šildymo įrenginys neturi būti įsigytas anksčiau nei paskelbtas kvietimas.  Finansavimas taip pat neskiriamas fiziniams asmenims, vykdantiems ūkinę-komercinę veiklą,  išskyrus atvejus, kai fizinis asmuo gali pateikti įrodymus, kad ūkinė-komercinė veikla nėra vykdoma pastate, kuriame bus keičiamas senas katilas.

Pasibaigus kvietimui, APVA maždaug per mėnesį įvertins pateiktus prašymus ir gyventojus informuos apie tai, ar jiems skirtas finansavimas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų