Spausdinti šį puslapį

Šilta žiema ypač palanki šilumos vartotojams

Žiema stebina rekordiškai aukšta, šiam laikotarpiui nebūdinga, lauko oro temperatūra. Ši aplinkybė ypač palanki šilumos vartotojams.

Kad sąskaitos už šildymą šį šildymo sezoną „nesikandžioja“  rodo ir faktiniai duomenys apie patalpų šildymą. Ukmergėje centralizuotos šilumos vartotojai už 2019 m. gruodžio mėn. gavo vidutiniškai 24 % mažesnes sąskaitas nei už 2018 m. gruodžio mėn., o 2020 m. sausio mėn. sąskaitos vidutiniškai 33 % mažesnės, nei 2019 m. sausio mėn. Statistika rodo, kad vartotojų vidutinės išlaidos patalpų šildymui šį šildymo sezoną kone trečdaliu  mažesnės už praeito sezono išlaidas.

Reikia pastebėti, kad atskirų patalpų šildymo kaštai labai individualūs ir priklauso nuo daugelio  faktorių (patalpose palaikomos temperatūros, pastato dydžio, būklės, šildymo sistemų priežiūros kokybės ir pan.), todėl sutaupymo lygiai yra labai skirtingi bei individualūs (pvz.: Dukstynos mikrorajone esančio 50 m2 buto šildymas 2019 m. sausio mėn. vidutiniškai kainavo 43 Eur, o 2020 m. sausio mėn. – 29 Eur, t. y. 14 Eur mažiau, o tai sudaro 33 % sumažėjimą). Yra atskirų pastatų, kurie šį šildymo sezoną moka už šildymą apie 50 % mažiau nei praeitą.

Pagrindinės priežastys, įtakojančios ženkliai sumažėjusias vartotojų išlaidas šildymui, yra trys: lauko oro temperatūros pokyčiai, atpigęs kuras (tiek biokuras, tiek gamtinės dujos) šilumai gaminti, atliktos efektyvios šilumos tiekimo įmonės investicijos.

Centralizuotos šilumos vartotojų sutaupymai per šį šildymo sezoną siekia   800 000 Eur, lyginant su praėjusiu šildymo sezonu.

Pasitikrinti daugiabučio namo šilumos suvartojimą atskirais laikotarpiais, palyginti namo suvartotos energijos kiekį su kitais namais tame pačiame gyvenamajame rajone ar netgi palyginti savo daugiabutį viso miesto daugiabučių namų kontekste galite UAB „Ukmergės šiluma“ tinklalapyje https://www.ukmergessiluma.lt/suvartojimas/.

Užs. Nr. 164

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)