Į pagalbą medikams stoja verslo įmonės

Sužinojus, jog Ukmergėje įrengtame mobiliajame patikros dėl koronaviruso punkte dirbantys žmonės šąla, bendrovė „Storė“ atvežė ir pastatė du elektrinius šildytuvus. Sužinojus, jog Ukmergėje įrengtame mobiliajame patikros dėl koronaviruso punkte dirbantys žmonės šąla, bendrovė „Storė“ atvežė ir pastatė du elektrinius šildytuvus.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu į pagalbą mūsų rajono medikams stojo verslo įmonės. Kasdien geradarių gretos vis didėja.

Klaipėdos gatvėje įsikūrusi UAB „Ukmergės vaistinė“ – viena iš nedaugelio prekybos vietų Ukmergėje, kur, paskelbus karantiną, buvo galima įsigyti reikalingų apsaugos priemonių.

Itin paklausiomis tapusiomis prekėmis ji ne tik prekiavo, bet ir dalijosi.

Vaistinė Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrui dovanojo kelias dėžes dezinfekcinio skysčio ir vienkartinių pirštinių. Šias apsaugos priemones centro darbuotojai išdalijo lankomoms šeimoms ir asmenims, kurie neturi galimybės įsigyti.

„Norime, kad kuo mažiau ukmergiškių paliestų tas virusas, kad kuo mažiau jų sirgtų. Tad rūpinamės, kad jie visi turėtų maksimalią apsaugą. Juk esame vienos bendruomenės nariai. Privalome suremti pečius ir vieni kitiems padėti. O kaip kitaip?“, – sakė bendrovės „Ukmergės vaistinė“ direktorė Irena Rastauskienė.

Kai kurioms įstaigoms, tarp jų ir Ukmergės ligoninei, deficitiniu tapęs dezinfekcinis skystis dideliais kiekiais parduotas be jokio antkainio.

Bendrovė „Teksasas“ viena pirmųjų ištiesė pagalbos ranką COVID-19 virusinės infekcijos paliestai Ukmergei.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriaus ir ligoninės darbuotojams, policijos pareigūnams įmonė dovanojo daugiau nei 700 vnt. sertifikuotų respiratorių, 1400 porų pirštinių, 700 kombinezonų.

„Turimų kompetencijų dėka galėjome nupirkti kokybiškas apsaugines priemones ir suorganizuoti jų savalaikį pristatymą tiems, kam to reikia labiausiai“, – sakė įmonės vadovas Rolandas Tarnauskas.

Gruodžio 17-osios gatvėje įsikūrusi UAB „Teksasas“ darbo vietose esančius savo darbuotojus taip pat yra aprūpinusi sertifikuotais respiratoriais, pirštinėmis, dezinfekciniu skysčiu. Apsaugos priemonių įmonė skiria ir artimiausiems darbuotojų šeimos nariams.

m m m

Bendrovės „Storė“ vadovas Henrikas Ivanauskas, sužinojęs, jog Ukmergėje įrengtame mobiliajame patikros dėl koronaviruso punkte dirbantys žmonės šąla, nieko nelaukęs atvežė ir pastatė jiems du elektrinius šildytuvus.

„Tame punkte žmonės dirba išties pasiaukojančiai – savo postų nepalieka nepertraukiamai 4 valandas. O tai reiškia, kad žmogus per tą laiką negali nei į tualetą nueiti, nei pavalgyti ar atsigerti, nei atsikvėpti. Kur tik galiu, kuo tik galiu, padedu medikams, kitų tarnybų darbuotojams, kurie dabar dirba dėl kiekvieno iš mūsų.

Be šildytuvų, H. Ivanauskas kartu su savo draugu – bendrovės „Lorevitas“ vadovu Giedriumi Vaičaičiu bei bendraminčiais iš Ukmergės „Lions“ klubo prie Ukmergės ligoninės įrengė didžiulį stendą su užrašu: „Dėkingi jums, medikai, kad nenuleidžiate rankų! Pasižadame būti namuose!“

m m m

Šiuo neramiu laikotarpiu ypatingai sunku gauti medicininių apsaugos priemonių, kurios dabar yra gyvybiškai būtinos mūsų medikams. Sunku, bet tik ne Ukmergės „Rotary“ klubo nariams.

Ukmergės ligoninę praėjusį penktadienį pasiekė 1000 vnt. vienkartinių chalatų, 300 vnt. vienkartinių kombinezonų, 20 vnt. daugkartinių (skalbiamų) apsauginių kombinezonų.

„Ačiū šių apsaugos priemonių gamintojams iš Jonavos, Klaipėdos ir Kauno. Nors visur ir viskas yra rezervuota kelioms savaitėms į priekį, bet, pasakius, kad prašymas iš Ukmergės – viskas pasikeičia ir apsaugos priemonės jau Ukmergės ligoninėje.

Klubo broliai Ukmergės ligoninei kiek anksčiau skyrė 5000 vnt. vienkartinių pirštinių ir 50 vnt. apsauginių veido kaukių. Privalome padėti įtemptoje situacijoje atsidūrusiems mūsų medikams“, – sakė Ukmergės „Rotary“ klubo prezidentas Adolfas Girdžiūna.

Prieš kelias dienas Ukmergės rotariečiai 1000 vnt. vienkartinių pirštinių, 75 vnt. apsauginių kaukių ir 15 litrų dezinfekcinio skysčio skyrė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungai, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijai ir Širvintų socialinių paslaugų centrui.

Ukmergės „Rotary“ klubas vienija 36 narius.

Rajono savivaldybė dėkoja verslo įmonėms, teikiančioms paramą šiuo sudėtingu laiku.

Informaciją apie geradarius surinko rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Norint skirti paramą Ukmergės medikams, paramos sąskaita Luminor banke LT694010042900560652.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų