Spausdinti šį puslapį

Pagaliau atidarytos kirpyklos

Kirpyklose vėl leidžiama kirpti, dažyti, šukuoti plaukus. Kirpyklose vėl leidžiama kirpti, dažyti, šukuoti plaukus.

Nuo pirmadienio, balandžio 27-osios, Lietuvoje vėl gali veikti kirpyklos ir grožio salonai, tačiau juose leidžiamos dar ne visos paslaugos bei raginama laikytis griežtų reikalavimų.

Kirpyklose vėl leidžiama kirpti plaukus, juos dažyti, šukuoti. Nagų salonuose galima atlikti manikiūro, gelinio lakavimo paslaugas ir kitaip gražinti nagus. Barzdų salonuose leidžiama kirpti barzdas, bet jų skusti kol kas – ne.

Naudotis soliariumais negalima, nes ten liečiamasi prie paviršių, nevilkint rūbų. Taip pat dar neleidžiamos procedūros, kurios atliekamos lazeriais – plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos lazeriais atliekamos grožio procedūros, kai liečiamasi prie odos.

Depiliacijos paslaugų taip pat kol kas negalima atlikti – nei vašku, nei kitais būdais, nes procedūrų metu liečiamasi prie kūno.

Kol kas negalima atlikti ir jokių kosmetologinių veido procedūrų, pavyzdžiui, antakių, lūpų korekcijų, makiažų, permanentinių makiažų, blakstienų priauginimo, ir daryti masažo.

Grožio salonuose dabar privalu laikytis saugumo reikalavimų, ribojami klientų srautai.

Vienam klientui turi būti skirtas ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas, o paslaugos teikiamos kas antroje darbo vietoje, išlaikant saugius atstumus.

Sprendimas riboti tam tikras grožio paslaugas priimtas atsižvelgus į specialistų rekomendacijas – saugantis galimo užsikrėtimo, grožio salonuose nerekomenduojama liestis prie veido ir kūno odos kitiems, net ir dėvint apsaugos priemones.

Sveikatos apsaugos ministerija įspėja, kad į paslaugų teikimo vietas galės būti įleidžiami tik tie klientai, kurie dėvės apsaugines kaukes.

Prie įėjimo į patalpas klientus būtina informuoti, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupei priklausantiems žmonėms – vyresniems nei 60 metų amžiaus bei sergantiems lėtinėmis ligomis, taip pat visiems būtina laikytis asmens higienos.

Prie įėjimo, gerai matomoje vietoje, rekomenduojama padėti klientų rankų dezinfekcijai skirtų priemonių, esant galimybei – ir vienkartinių pirštinių.

Klientai turi būti skatinami už paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

 Aptarnauti klientus gali tik sveiki darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kt. susirgimų požymių, jų sveikata turi būti nuolat stebima.

Teikdamas paslaugas personalas turi dėvėti apsaugines kaukes ir apsauginius akinius arba apsaugines kaukes ir apsauginius veido skydelius, mūvėti vienkartines pirštines.

Vienkartinės pirštinės ir apsauginės kaukės turi būti keičiamos, o apsauginiai akiniai ir veido skydeliai dezinfekuojami arba keičiami po kiekvieno kliento.

Visi darbuotojai turi laikytis griežtos rankų higienos.

Kirpyklose ir nagų priežiūros salonuose nerekomenduojama dirbti darbuotojams, priklausantiems rizikos grupei. Administracija turi užtikrinti, kad darbo vietoje nedirbs darbuotojai, kuriems privaloma izoliacija.

Pagal galimybes, personalas darbą turi organizuoti taip, kad būtų įmanoma dirbti laikantis saugaus atstumo vienas su kitu ir klientais (daugiau kaip 2 metrų atstumas, trumpiau nei 15 min.) ar nekontaktuojant. Jeigu dirbama pamainomis, esant galimybei, organizuoti darbuotojų keitimąsi pamainomis, išlaikant saugų atstumą ar išvengiant kontakto.

Patalpas rekomenduojama vėdinti ne rečiau nei kartą per valandą, darbo vietą dezinfekuoti pabaigus aptarnauti kiekvieną klientą. Kad būtų tinkamai dezinfekuota aplinka, aptarnaujant klientus rekomenduojama daryti bent 15 min. pertrauką. Paviršiai, prie kurių tiesiogiai liečiasi klientai (praustuvės, kėdės, atramos galvai ir kt.) dezinfekuojami po kiekvieno kliento.

UŽ inf.

Reklama: kirpimo mašinėlės

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)