Spausdinti šį puslapį

Prie Mūšios jau veikia vandens pramogų parkas

Įrengta vandenlenčių trasa čiuožėjams.Dainiaus Vyto nuotr. Įrengta vandenlenčių trasa čiuožėjams.Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės rajone, Mūšios tvenkinyje, jau pradėjo veikti  vandenlenčių pramogų parkas. Nors karantinas pakoregavo jo atidarymo planus, pirmieji lankytojai trasą jau išbandė.

Mūsų rajone, Mūšios tvenkinyje (oficialus pavadinimas – Kadrėnų tvenkinys), šią vasarą laukia dar neregėtos pramogos. Čia įrengta vandenlenčių trasa čiuožėjams.

Nuo vieno vandens telkinio kranto iki kito nutiesti prie atramų pritvirtinti lynai.

Parko įkūrėjas Darius Rinkevičius pasakojo, kad vandenlenčių sportui reikalinga speciali įranga – neskęstančios lentos su ant jų pritvirtintais batais.

Čiuožėjas vandeniu čiuožia nuo vieno kranto iki kito.

Ant vandens išsilaikyti nėra labai paprasta – ši Lietuvoje populiarėjanti, visame pasaulyje itin mėgstama vandenlenčių pramoga skirta fiziškai stipriems žmonėms.

Paslauga valandai kainuoja 30–35 eurus ir papildomas 8 eurų mokestis už būtiną inventorių.

Pasak pašnekovo, čiuožėjai paprastai pavargsta po 10 ar 20 minučių, tad valandos pramogą geriausiai užsisakyti grupei ar šeimai.

Parko įkūrėjas ukmergiškis D. Rinkevičius sako, kad šią idėją brandino 6-erius metus. Tikina, kad prieš tiek metų dėl šio sumanymo į gimtinę grįžo iš emigracijos.

Kartu su žmona viešąją įstaigą „Veikmergė“ įsteigęs pašnekovas sako, jog šiuos planus įgyvendino, pasinaudojęs europine parama.

Grįžęs iš emigracijos kurį laiką dirbo samdomą darbą, o tuo metu parengė paraišką vyriausybės biudžeto ES paramai gauti pagal LEADER programą.

Dabar su šeima planuoja skirti visą savo laiką tik šiam pramogų parkui.

Bendra projekto „Vandenlenčių parko įrengimas Mūšios tvenkinyje“ vertė – 170 tūkst. Eur, ES parama siekė 114 tūkst. Eur.

Lėšos panaudotos specialiai tempimo sistemai, slidinėjimo figūroms, namukui pastatyti ir plaukimo inventoriui įsigyti.

Projekto partneris – Ukmergės rajono savivaldybė. Parko įkūrėjai bendromis jėgomis sutvarkė ir toliau tvarko apie 2 hektarus valstybinės žemės.

Baigiama įrengti smėlėta tvenkinio pakrantė. Maudykla skirta kiekvienam čia atvyksiančiam – ne tik vandens pramogas norintiems išbandyti žmonėms.

D.Rinkevičius sako, kad oficialus parko atidarymas buvo suplanuotas gegužės viduryje, tačiau dėl karantino šią ilgai lauktą šventę teko atidėti.

Nepaisant to, lankytojai jau priimami – poilsiautojai trasą išmėgina. Juolab, kad karantino reikalavimams sušvelnėjus, tokia veikla jau yra leistina.

Tiesa, orai šiai pramogai dar vėsoki, bet nuo žvarbos saugo specialūs hidrokostiumai.

Parko sumanytojai savo idėją puoselės ir toliau. Jų planuose – įkurti batutų parką, toliau rūpintis pakrante ir maudykla.

Ar dabar, kai aplink tiek daug nežinomybės, pavyks numatytu laiku įgyvendinti visus reikalavimus, dar nežinia. „Virusas smarkiai kiša koją, stoja tiekimas, atsiranda įvairių sunkumų“, – atviravo verslininkas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)