Spausdinti šį puslapį

Viceministras E. Kerza pasirinko verslą

Mūsų kraštietis krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza keičia veiklos sritį. Mūsų kraštietis krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza keičia veiklos sritį.

Mūsų kraštietis krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza keičia veiklos sritį.

Krašto apsaugos ministerija  trečiadienį paskelbė, kad kibernetinio saugumo, gynybos planavimo ir krašto apsaugos biudžeto sritis kuravęs viceministras kitą savaitę pradės darbą vienoje verslo įmonių.

Tarptautinė energetikos bendrovė „Ignitis grupė“ tą pačią dieną paskelbė, kad E. Kerza dirbs jų įmonėje.

„Verslo atsparumo tarnybos direktoriumi taps vienas geriausių šalies rizikų valdymo ir kibernetinės saugos ekspertų Edvinas Kerza. Jis tarnybai pradės vadovauti nuo gegužės 5 dienos ir bus atsakingas už visos grupės rizikos valdymą, veiklos tęstinumą, prevenciją, atitiktį, informacinę bei darbo saugą“, – pranešė įmonė.

E.Kerza šiuo metu dirba krašto apsaugos viceministru ir yra aukščiausias už visos šalies kibernetinį saugumą atsakingas pareigūnas. Jis atsakingas už visos krašto apsaugos kibernetinę saugą bei jos biudžetą, siekiantį milijardą eurų bei už valstybės saugųjį tinklą, kuris jungia svarbiausias ir Lietuvai kritiškiausias organizacijas.

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu E. Kerza užtikrino informacinių technologijų saugą, sistemų parengimą ir atstovavo Lietuvai su tuo susijusiose darbo grupėse.

„Vienas iš kertinių sėkmingos veiklos ir tarptautinės plėtros garantų tokiai grupei kaip mūsų yra viso verslo gebėjimas būti atspariu išorės ir vidaus rizikos veiksniams, kibernetinės saugos užtikrinimas, skaidri veikla ir bet kokios korupcijos ar jautrios komercinės informacijos nutekėjimo užkardymas. „Ignitis grupė“ šiose srityse laikosi aukščiausių standartų, todėl džiaugiuosi, kad prie mūsų komandos prisijungia didelę patirtį rizikos, prevencijos ir kibernetinio saugumo srityje turintis profesionalas“, – teigia „Ignitis grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

„Ignitis grupė“ naujo tarnybos vadovo atranką pradėjo kovo pradžioje. Iš viso bendrovė sulaukė daugiau nei 40 paraiškų iš potencialių kandidatų.  

„Labai džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie tokios ambicingos ir labai aiškius tikslus išsikėlusios „Ignitis geupės“ komandos. Nuoširdžiai tikiu, kad mano patirtis ir turimos žinios prisidės ir prie šalies energetinės nepriklausomybės, ir prie įmonės tikslų bei vertės Lietuvai kūrimo“, – teigia E. Kerza.

Mūsų kraštietis, Ukmergėje gimęs, čia ir dabar neretai atvykstanti E. Kerza Krašto apsaugos ministerijoje pradėjo dirbti prieš trejus metus.

Iki tol kuravo svarbiausių informacinių sistemų projektų valdymą Užsienio reikalų ministerijoje ir Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje. Šios ministerijos Informacinių technologijų departamento Kompiuterinių sistemų skyriuje dirbo vyresniuoju specialistu, vėliau – šio departamento Informacinių sistemų projektų valdymo skyriaus vedėju.

2006–2009 ir 2012–2015 metais – Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje vyriausiasis specialistas.

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė jį apdovanojo Atminimo ženklu už asmeninį indėlį prisidedant prie Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)