Dukstynos pagrindinės mokyklos remontai – su kliūtimis

Rekonstrukcijos darbai Dukstynos pagrindinėje mokykloje tęsis ilgiau nei planuota.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Rekonstrukcijos darbai Dukstynos pagrindinėje mokykloje tęsis ilgiau nei planuota. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Artėja rugsėjis, o rekonstrukcijos darbams Dukstynos pagrindinėje mokykloje galo dar nematyti.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovai susidariusią situaciją aptarė su statybininkais – darbus atliekančios bendrovės „Dangų centras“ atstovais.

Pasak rajono savivaldybės atstovės spaudai Daivos Zimblienės, mokyklos sporto salės, rūbinių bei pagrindinio įėjimo į pastatą laiptų atnaujinimo darbai turėjo prasidėti liepos 22-ą dieną, tačiau įmonės atstovai atvyko tik pirmąją rugpjūčio savaitę. Vadovaujantis su savivaldybe pasirašyta sutartimi, „Dangų centras“ darbus, kurių vertė 279 tūkst. eurų, įsipareigojo atlikti per 3 mėnesius.

„Iki šios dienos atlikta tik apie 10 proc. darbų, o ne už kalnų Rugsėjo 1-oji, kuomet į mokyklą susirinks per 750 moksleivių ir mokytojų“, – sakė rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Jurkūnas.

Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorė Daiva Liumparienė susitikime prašė pirmiausiai atlikti būtiniausius darbus, kurie labiausiai trukdo judėti pastate – suremontuoti rūbines, kurios yra centrinėje pastato dalyje, čia sueina ir visi koridoriai. „Dabar čia viskas išversta. Neramu ir dėl pagrindinių laiptų. Jie byra, o juk per juos visiems tenka pereiti. Būtinai reikalinga ir sporto salė, kaip didžiausia erdvė, kur būtų galima mums visiems susirinkti. Jei orai bus geri, pasportuoti galėsime ir mokyklos stadione, juk pagal sutartį sporto salę tvarkys iki spalio mėnesio pabaigos“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

Priekaištavo, kad dirba per mažai žmonių, trumpos darbo valandos, daug prastovų, o darbuotojų darbo kultūra prasta.

UAB „Dangų centras“ direktorius Robertas Pliupelis bei objekto darbų vadovas Svajūnas Jagorovas pažadėjo paspartinti darbus, parengti darbų grafiką bei apsvarstyti galimybę samdytis subrangovą.

„Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasiūlė rugpjūčio 27 d. dar kartą susitikti tvarkomame objekte ir pasižiūrėti, kaip pasistūmėjo darbai“, – informavo savivaldybės atstovė spaudai.

D.Varnas susitikime pabrėžė, kad šio projekto laukta penkerius metus, jis finansuojamas iš 2020–2022 metų valstybės investicijų programos lėšų, tad labai svarbu jį užbaigti be trikdžių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Klounai 2020-08-27 12:07
Kaip visada remontai strings... Cirkas.......
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų