Veiklą kioske norėtų atnaujinti, bet specialistai to daryti nepataria

„Ukmergės žiniose“ neseniai rašėme apie Pivonijos mikrorajone stovinčius kioskus. Skambinusios mūsų skaitytojos nuomone, jie aplinkos nepuošia, mano, kad tai – tarybinių laikų prisiminimas.

Tačiau į redakciją paskambinusi tokio kioskelio savininkė tvirtino, kad šiuo turtu rūpinasi ir planuoja jame atgaivinti veiklą. Tačiau baiminasi, ar investavusi ir įjungusi elektrą vėliau nesužinos, kad, kioskelius savivaldybė tikrai žada nugriauti.

Kioskelio, apie kurį kalbama, savininkė – tautodailininkė, sertifikuota tautinio paveldo meistrė Regina Žvirblienė. Ji sako, kad kioskelį, stovintį ant valstybinės žemės, prižiūri – kas kelerius metus jį perdažo, sutvarko aplinką, sumoka valstybinės žemės nuomos mokestį.

Moteris pasakojo, kad prieš kelis dešimtmečius tas kioskas išmaitino jos šeimą, vėliau prekyba menko. Tada patalpas siūlų krautuvėlei  išsinuomojo kitoje vietoje – Ukmergės miesto centre. Tačiau dabar vėl svarsto, ar negrįžus į šalia namų esantį kioskelį.

Yra suplanavusi ten vystyti edukacinę veiklą – pasibaigus karantinui mokyti moteris rankdarbių – mezgimo, skiautinių siuvimo. 

Bet moteris pasakojo, turinti priešų, kuriems jos kioskelis nepatinka. Įtaria, kad kelios moterys rašo skundus savivaldybei, prašydamos jį nugriauti.

Teiraujasi, gal savivaldybės specialistai atsakytų, ar nenutiks taip, kad pradėjusi veiklą išgirs, jog kioskas toje vietoje stovėti nebegali.

Ukmergės rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Artūras Sakalauskas sako, kad tikrai nesiūlytų kiosko savininkei atnaujinti veiklos.

Mano, kad tai būtų rizikinga, nes tai tik laiko klausimas, jog sprendimas dėl kioskelių pajudės.

Ateityje tokių, kokie dabar yra, kioskelių, net jei jie nudažyti ir prižiūrėti, tikrai neliks – nebent bus vienodi, stilizuoti, darniai įsiliejantys į aplinką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+19 # Pritariu 2020-12-17 09:46
o tai pristatė, apstatė .. chaosas architekturinis, o ne miestas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+27 # igoris krogertas 2020-12-17 14:20
Tarybiniais laikais tokių kioskelių nebuvo. Čia yra nepriklausomybės chaoso, betvarkės palikimas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-15 # Ukmergietis 2020-12-17 22:05
O kam jis maišo? Pirmiausia šiukšlynus mieste sutvarkykit , kiek apleistų ir baisiai atrodančių pastatų mieste, kur nesugeba priversti savininkus susitvarkyti, verkia, kad pinigų nėra vasarą miestą apšienauti,paupį aptvarkyti, o čia mat architektas kažką svaigsta-mat vaizdas tvarkingo kiosko nepatinka. O stilizuoti šiukšlynai tai patinka? Atsibunda tegu ir po miestą pasidairo, ne tik pro savo kabineto langą. Reik džiaugtis, kad moterėlė dar kažką daro.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # Kada 2020-12-17 23:07
ir ką daro? Kada darė? Tai kv.po kijoską pastatom ir galvokim "gal ką veiksiu" ... kas jai ir už kiek tą leidimą išdavė jį pasistatyti? Bardakas. Tegu vežasi pas sau, į savo žemės sklypą ir galvoja dar 20 metų...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # A 2020-12-19 10:46
O kas tam kioske? Desrom prekiauja ar bananais?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # B 2020-12-19 15:48
nemokamai viską dalina !!!! Ir dar primoka!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų