Spausdinti šį puslapį

Pradėta statyti nauja parduotuvė

Nuotekų gatvėje greitai stovės nauja parduotuvė.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuotekų gatvėje greitai stovės nauja parduotuvė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje, Nuotekų gatvėje, jau pradeda kilti nauja parduotuvė. Tai – rajono vartotojų kooperatyvo įgyvendinamas projektas. Statybas žadama pabaigti kitų metų rudenį.

Kooperatyvo vadovė Angelė Andrikonienė pasakojo, kad lapkričio mėnesį pradėtos statyti parduotuvės atidarymas numatytas šių metų rugsėjį.

Architekto Sauliaus Sakalio suprojektuota parduotuvė – 400 kvadratinių metrų ploto. Jos salės plotas – 180 kvadratinių metrų. Statybos darbus atlieka „Baltukmės statyba“, o projektą rengė Birutės Kudžmienės įmonė.

Direktorė pasakojo, kad šios statybos – pagrindinė rajono vartotojų kooperatyvo šių metų investicija: numatyta 300 tūkst. eurų statyboms ir dar 50 tūkst. – įrangai.

Kaip bus pavadinta parduotuvė, kol kas nenuspręsta. Lig šiol dauguma kooperatyvo parduotuvių pavadintos augalų vardais...

Jau suplanuota, kad bus pastatyta nauja šaldymo įranga, įgyvendinti šiuolaikiški technologiniai sprendimai. Pavyzdžiui, stogas šioje parduotuvėje numatytas netradicinės – baltos – spalvos, kuri atspindi saulės spindulius. Vasarą per karščius tokias patalpas reikia mažiau kondicionuoti.

Nuotekų gatvėje šiuo metu veikianti kooperatyvo parduotuvė yra nuomojamose patalpose.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas paskutinį sykį naują parduotuvę A. Smetonos gatvėje pastatė 2012 metais.

Pasak vadovės, kasmet investuojama į turimų parduotuvių modernizavimą – šiemet numatytos Želvos parduotuvės priestato statybos.

Pernai didelis dėmesys buvo skirtas parduotuvių sandėlių grindų dangų keitimui. Itin tvirtos akrilo grindys paklotos 10-ies parduotuvių sandėliuose. Tokia danga parinkta ir naujoje statomoje parduotuvėje. 

Metų pabaigoje pasikeitusi, duris atvėrė parduotuvė „Papartis“. Čia pastatytas naujas energiją taupantis šaldytuvas, salėje pakeisti technologiniai išdėstymai. Pasikeitusi ir J. Basanavičiaus gatvėje esanti jų tinklo parduotuvė.

A.Andrikonienė pasakojo, kad Siesikų, Lyduokių ir Taujėnų parduotuvėse bus statomi nauji taromatai. Suskaičiuota, kad ten priimami didžiausi depozito kiekiai, viršijantys 3 000 vnt. per mėnesį.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo vadovė taip pat pasakojo, kad prekių apyvarta jų parduotuvėse, lyginant su „prieškarantininiais“ metais, yra padidėjusi. Kai kuriose, esančiose kaimo vietovėse, – net labai ženkliai.

Spėja, kad kaimo sodybose karantino metu gyvena nemažai vilniečių. Įprastai – tik vasarotojai, o dabar gal ir įsikūrę dirbantieji nuotoliniu būdu, tad į mūsų parduotuves ateina apsipirkti. Nuotoliniu būdu tikriausiai dirba ir kaimuose gyvenantys, bet mieste dirbantys ukmergiškiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)