Butų ūkio užmojis – statyti daugiabučius

Ukmergės butų ūkis pernai sustabdęs grėsmingą grimzdimą į skolas, šiemet ruošiasi auginti pelną. Vienas iš įmonės užmojų – statyti mieste daugiabučius.

Savivaldybės įmonė UAB Ukmergės butų ūkis jau buvo pasiekusi rizikingą ribą, kada bet kuris kreditorius galėjo paskelbti bankrotą.

Skolos viršijo 50 proc. įstatinio kapitalo (akcininko į įmonę investuoto turto). Tai pagal Akcinių bendrovių įstatymą kreditoriams leidžia skelbti bankrotą. Nors savivaldybių dotuojamoms įmonėms retai kada skelbiami bankrotai, tačiau tokia galimybė yra. O skolos rodo, kad bendrovė dirba nuostolingai ir iš biudžeto reikalauja vis daugiau mokesčių mokėtojų pinigų.

Praeitų metų vasarį prie Ukmergės butų ūkio vairo stojus naujam direktoriui Raimondui Baltaduoniui, per metus bendrovės padėtis ne tik stabilizavosi, bet jau ir su naujais užmojais žvelgiama į ateitį.

Šiemet įmonė ketina pradėti užsiimti nekilnojamojo turto vystymu.

Kaip pavyko suvaldyti įmonės įsiskolinimus? Pasak direktoriaus R. Baltaduonio, tokių rezultatų davė griežta fiskalinė ekonominė drausmė. Buvo vykdomi skaičiavimai, kur galima sutaupyti, atsisakyta ydingų praktikų, pavyzdžiui, nesudarinėtos nuostolingos rangos sutartys. „Nors dėl pandemijos, metai nebuvo lengvi, pritaikius taupymo priemones, juos užbaigti pavyko teigiamu rezultatu. Įmonė išbrido iš rizikingos situacijos“, – sakė direktorius. Jo teigimu, dar ne visi įsiskolinimai padengti, bet finansiniai metai buvo teigiami ir užbaigti „su lengvu pliusu“. Tokį lygį stengsis išlaikyti ir šiemet.

Didelė būsto paklausa

Pasak R. Baltaduonio, idėja užsiimti statybomis kilo stebint nekilnojamojo turto skelbimus. „Kiek daug žmonių, skelbiančių, kad ieško išsinuomoti ar pirkti būstus Ukmergėje. Paklausa yra, o pasiūlos ne“, – sakė jis.

Vykdant namo Linų g. 6, kur įrengiami savivaldybės socialiniai būstai, modernizavimą, Butų ūkis sulaukė ir paklausimų, ar būstai bus nuomojami, ar parduodami. Šis susidomėjimas paskatino mintį, jog įrengus naujus būstus, tikrai būtų norinčiųjų juos įsigyti.

R.Baltaduonio manymu, plėtoti nekilnojamojo turto rinką Ukmergėje svarbu dėl to, kad jaunos šeimos kurtųsi ir liktų gyventi čia, o ne dairytųsi ir keltųsi į kitus miestus.

Įmonės vadovas konkrečių verslo planų neatskleidė. „Kol nėra pinigų, niekas nepajudės. Pirmiausia reikia sulaukti garantijų.“ Šiuo metu vyksta sklypų mažaaukščių daugiabučių namų statybai žvalgyba ir derybos dėl finansų. R. Baltaduonis sakė, kad sklypų dairomasi miesto teritorijoje, kur yra gyvenamųjų būstų paklausa, tačiau jų dar neįsigyta.

Apie savo planus įmonė derina su rajono savivaldybės vadovais.

Reikalinga garantija

Pasak R. Baltaduonio, galvojama apie modernių 2–3 aukštų 12–18 butų namų statybą. „Kada turėsime sklypus, bus galima kalbėti konkrečiau: kiek, kokių  namų bus statoma, kiek ir kokios kvadratūros butus juose įrenginėsime.“ Orientuojamasi į tipinius projektus, kad įmonė pirkėjams galėtų pasiūlyti konkurencingą kainą.

Direktorius kreipėsi į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą pritarimo, kad galėtų prašyti paskolų bankuose. Kaip paaiškino, neprašoma jokios konkrečios pinigų sumos, tik laidavimo, kad paskola bus sumokėta.

Finansai reikalingi tiek norint įsigyti sklypus, tiek projektuojant, tiek ir vykdant statybas, kurių kaštai šiemet auga.

R.Baltaduonis priminė, kad šiuolaikiškiems būstams taikomi A++ energetinio naudingumo klasės reikalavimai. Statomi namai turi būti maksimaliai taupūs ir ekonomiški, lyginant su įprasto namo energijos suvartojimu.

A++ klasę atitinkantis pastatas beveik neeikvoja energijos ir netgi didžiąją dalį energijos, naudodamas skirtingus energijos šaltinius kaip saulės energiją, dirvožemio šilumą ar netgi žmogaus kūno skleidžiamą šilumą, pasigamina pats. Pažymėtina, kad A++ klasės namo didžioji dalis sunaudojamos energijos turi būti gaunama iš atsinaujinančių šaltinių.

Ekspertų paskaičiavimu, vykdant šiuos reikalavimus, statybos kaina auga iki 30 proc. Iš įmonės apyvartinio kapitalo veiklos nepavyktų išvystyti.

Turi patirties

Butų ūkis užsiimtų būsto statyba nuo pamatų iki apdailos. „Kai kuriuos darbus esame pajėgūs atlikti patys. Ko negalime, konkurso būdu ieškosime rangovų“, – sakė R. Baltaduonis. Pasak jo, siekiant neperžengti rinkos ribų, dalį darbų už racionalią kainą geriau patikėti kitoms įmonėms, nei bandyti juos įgyvendinti savo jėgomis.

Patirties būsto įrengimo srityje Butų ūkis esą jau turi – jos įgijo vykdydamas namo Linų gatvėje modernizavimą.

Jau dabar galvojama ir apie viešinimą. „Būstus reikės išreklamuoti iš anksto, kaip tai daroma did-miesčiuose, suteikiant pirkėjams visą aktualią informaciją: kokia kvadratinio metro kaina su daline bei su visa apdaila“, – dalijosi R. Baltaduonis.

Direktorius kalbėjo, kad įmonei svarbūs ir gyventojų poreikiai, todėl stengiamasi, kad sąskaitos už suteikiamas paslaugas būtų išrašomos kainas skaičiuojant sąžiningai. „Žiūrime, kad gyventojai nepermokėtų, tačiau jie taip pat turi suprasti, kad negalime paslaugų teikti už dyką. Uždaroji akcinė bendrovė pagal visus nuostatus yra pelno siekianti organizacija ir turi uždirbti. Akcininko keliamas uždavinys yra uždirbti dividendus“, – sakė jis. Mano, kad nekilnojamojo turto vystymo veikla padės įgyvendinti šį tikslą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+20 # Pastebėjimas 2021-02-17 08:39
Kad, jie net neturi kvalifikuotų darbuotojų remonto darbams atlikti, ką jau kalbėti apie statybas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # Nerealu 2021-02-17 09:39
Svajuko dramblionės. Su tokiomis kainomis galima statyti nebent į minusą. O dar kapitalo reikia kiek. Jau tikrai ne butų ūkiui užsiimti tokiomis statybomis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # O 2021-02-17 09:42
Nerealu.Jei Ukmergej apsimoketu statyti daugiabucius, nekilnojamo turto vystytojai ta ir darytu. Per 30 metu vienas daugiabutis.Jokios patirties namu statyboje Butu ukis neturi, is valdiskos statybos nieko nesigaus. Pasamdys rangova, ir eis tikrinti kiekviena diena kaip dirba, t.y administruos statybas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # okey 2021-02-17 10:16
Viskas privalo vykti logiskai - darbo vietu kurimas, atlyginimu augimas, gyventoju skaiciaus didejimas, atsirandanti paklausa gyvenamajam plotui iir tik tada pasiula.Cia ne nuo to galo pradedama. Na, gal 15 butu ir suras pirkejus, bet kazin ar uzdirbs, kainas nustato rinka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+23 # Iš patirties 2021-02-17 10:28
Būtų gerai, kad bent jau stovinčių daugiabučių nesugriautų, nes įtariu kiekviename daugiabutyje galima būtų surasti gyventoją, kad atlikdami darbus ne sutaisė, bet suniokojo...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+19 # Optimistai 2021-02-17 11:54
Lb gaila, kad taip ir nepaskelbė to bankroto! Kam tokios įmonės reikalingos, kurios niekada nieko nežino, už nieką neatsako. O, naujas direktorius, bent jau pafantazuoja, kad "kiečiau" atrodytų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Na taip 2021-02-17 12:36
Butu ukis- pelno siekianti organizacija.Tik neaisku, ar is tokiu statybu butu pelnas, ar nuostolis.Daryt visada yra geriau negu nieko nedaryt, bet is straipsnio niekas neaisku, viskas labai abstraktu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # Gerulis 2021-02-17 11:58
:lol: :lol: :lol: cha cha. žvengiau už pilvo susiėmęs. Tokie "profai" kaip pastatys butus, jų savikaina bus virš 2000 eur/kv.m. Kainos bus kai Vilniuje, senamiestyje. oi negaliu :lol: :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Pamiršot 2021-02-17 13:18
manau, kad UBŪ turėtų būti dėkinga rajono tarybai, kuri prieš metus priėmė sprendimą ir dvigubai padidino administravimo ir kitus mokesčius, o Ukmergės miesto ir rajono gyventojai, net nesiaiškindami mielai mokėjo. Todėl galimai , tikėtina ukmergiškiai ženkliai prisidėjo ir išgelbėjo Savivaldybės UABĄ nuo bankroto.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # Vytautas 2021-02-17 13:50
Aš tai už! Kad ir kaina bus didesnė nei senos statybos, bet bent bus nauja statyba, o kokybė anyway bus geresnė nei anų laikų statytų namų. Beje, į Ukmergė neina investuotojai iš didmesčių, kadangi čia nebus tokio "navaro" , koks yra gaunamas Vilniuje, Klaipėdoje ar Kaune už parduotus butus. O paklausa tikrai yra, juolab planuoja gamyklos plėstis, tai žiūrint į ateitį yra galimas variantas pritraukti naujakurius. Vykstykite toliau šią minti, tikrai pasiseks.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # ir 2021-02-17 13:59
Dar karta padidins mokescius gyventojams ir statys daugiabuti.Jei pasiseks pardavus uzdirbti, mokesciu nemazins, bet jei pradirbs- dar karta mokescius padidins.Ar neguls statybos viena diena ant gyventoju peciu?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Tamsus kaimas 2021-02-17 14:04
Cituojamas Vytautas:
Aš tai už! Kad ir kaina bus didesnė nei senos statybos, bet bent bus nauja statyba, o kokybė anyway bus geresnė nei anų laikų statytų namų. Beje, į Ukmergė neina investuotojai iš didmesčių, kadangi čia nebus tokio "navaro" , koks yra gaunamas Vilniuje, Klaipėdoje ar Kaune už parduotus butus. O paklausa tikrai yra, juolab planuoja gamyklos plėstis, tai žiūrint į ateitį yra galimas variantas pritraukti naujakurius. Vykstykite toliau šią minti, tikrai pasiseks.

Na, ką už tokias kainas pirkti Ukmergės kaime, tai jau tikrai geriau didmiestyje! Nors dar kokį darbelį susirasi, o čia vien bedarbiai ir invalidai likę. Grynas ubagynas. Jeigu ir nuperka butus, tai nuleidžia už stovį atitinkančias kainas, o ne už tas kosminės, kurios skelbimuose.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # kas is tu 2021-02-17 23:02
fabriku.... ot pasiekimas gyvenimo,dirbti fabrike. pamainomis,siaubas,kas senatveje laukia...sveikatai bus a m e n .kas ten ateityje dirbs? jaunimas kratosi tokio darbo,vaziuoja i uzsieni ir didmiescius. dirbs kas iseities kitos neturi,svogeriu siltose vietose,paskolos spaudzia,nuomos,ar vaikai.....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # O kaip 2021-02-17 14:03
su įstatais? Gal nuo įstatų pradėkit. DIEVAI, disponuot svetimu turtu. Ką jie ten vartoja ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Kalesnykas 2021-02-17 14:17
Ir statis! Pinigų plovymas, eilinis ...! Prisiš .. su renovacijomis, dabar su statybom biznį varys ! Ydomu, jo neturėtu pasodonti? Metai - milijonas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # M 2021-02-17 14:18
Tai dar tegul ir mašinomis tegul prekiauja :lol:
Jei savivaldybė laiduos bankams ir pan. tikrai turės problemų. Kvepia nemaža afera.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # 71 2021-02-17 14:45
Namu statyba yra verslas, verslo projektas, kur visada yra ir rizikos faktorius. Siuo atveju versla daryti planuoja savivaldybe per savo imone. Verslas namu Ukmergej nestato, nes neapsimoka, o savivaldybei- apsimoka.Idomu, kodel?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # klausimas 2021-02-19 10:05
Na tai kam versla daryti savais pinigais, jei galima daryti valdiskais?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Gyventojas 2021-02-17 16:35
Pagaliau...metro neišėjo tai bus dangoraižiai. Idėjų miestas...o kada kosmodromas? Ai, atrodo yra gi teleskopas mieste. Buvo telefonu krovimo stotelė...Gatvės asfaltuotos. Viskas puiku ..Gal mesti man vartoti kažką?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Vasiuki 2021-02-17 19:09
.... ! Ką jie vartoja... ir kiek ...?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Panašu 2021-02-17 20:11
Pastaruoju metu, rimtai kyla įtarimų, kad ten yra kai ką vartojančių.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # cirkas 2021-02-17 22:57
laiptine jeigu daze beveik visa vasara,tai kas bus su daugiabuciais?? prajuokino. kas dirbs beja? Ukraina? gal dar babaju atsivesite.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # Elena 2021-02-18 08:44
labai gera mintis, tikrai poreikis būstams yra. Pivonijos mkr. netgi yra daugiabučių pamatų ant kurių ir galėtų kilti namai, sėkmės
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # gera mintis 2021-02-18 09:33
Nors ir gyvenu tame mikrorajone, bet senu pamatu nemaciau, be to ant senu pamatu niekas nestato,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Vasiuki 2021-02-18 14:10
Cituojamas gera mintis:
Nors ir gyvenu tame mikrorajone, bet senu pamatu nemaciau, be to ant senu pamatu niekas nestato,

Pamatams virš 30 metų...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # ttt 2021-02-18 09:12
Jei tu butu nenupirks, padarys kokiais sveciu namais, socialinias ar dar kuo.Verslas stato namus su patirtim, daug metu, o savivaldybe pastatys be patirties ir be specialistu.Labai aukstos kokybes.Sutinku, kad statybos yra gerai, galimybe rinktis buta yra gerai, ypac nauja kokybiska, galbut geroje vietoje. Vis tik manau , kad kiekvienas turi dirbt savo darba, cia daugiau panasu i politine akcija, nora parodyt kad kazkas yra daroma
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Na 2021-02-18 10:11
Gal tie, kur uz pasalpas atidirbineja, nestatys.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Jo 2021-02-18 16:32
Cituojamas Na:
Gal tie, kur uz pasalpas atidirbineja, nestatys.

Reikės ir statis, kaip jems reikės!!! Neprokontruoliuosi!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-9 # Remigijus Krukauskaa 2021-02-18 14:24
Pasikeitus UAB "Ukmergės butų ūkis" vadovui akivaizdžiai pasikeitė ir pati įmonė, atsirado puikios galimybės bendrauti bei bendradarbiauti, kaip su lygiaverčiu partneriu, siekiant racionaliai ir efektyviai eksploatuoti daugiabutį gyvenamąjį namą, jo inžinerinę įrangą, jam priskirtą žemės sklypą, atstovauti Bendrijos ir jos narių interesams. Nuoširdžiai tikiu, kad vieną dieną už nuoširdžiai ir atsakingai atliktus darbus ši įmonė pelnys visų Ukmergės miesto gyventojų pasitikėjimą, todėl visam šios įmonės kolektyvui linkiu drąsiai siekti užsibrėžtų tikslų.
Pagarbiai,
DNSB "JŪRA" pirmininkas Remigijus Krukauskas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Kažkas ne taip 2021-02-18 15:08
Cituojamas Remigijus Krukauskaa:
Pasikeitus UAB "Ukmergės butų ūkis" vadovui akivaizdžiai pasikeitė ir pati įmonė, atsirado puikios galimybės bendrauti bei bendradarbiauti, kaip su lygiaverčiu partneriu, siekiant racionaliai ir efektyviai eksploatuoti daugiabutį gyvenamąjį namą, jo inžinerinę įrangą, jam priskirtą žemės sklypą, atstovauti Bendrijos ir jos narių interesams. Nuoširdžiai tikiu, kad vieną dieną už nuoširdžiai ir atsakingai atliktus darbus ši įmonė pelnys visų Ukmergės miesto gyventojų pasitikėjimą, todėl visam šios įmonės kolektyvui linkiu drąsiai siekti užsibrėžtų tikslų.
Pagarbiai,
DNSB "JŪRA" pirmininkas Remigijus Krukauskas

Na, o šios įmonės administruojamų namų gyventojų, įtariu šiek tiek kitokia nuomonė, nes pabendravus rimčiau, su šios įmonės atstovais, susidaro žemo lygio įvaizdis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # tai kodėl 2021-02-18 15:22
paskirtas administratorius, neteikia gyventojams informacijos, susirenka pinigus o darbų neatlieka, tik surašo popierius, mokesčius padidino o darbų kokybės ne. Mes ir nedejuotume, norėtume būti kaip lygūs partneriai. Bet dabar suprantam, kad mus apgaudinėja, elgiasi nesąžiningai. Skolos buvo ne išieškotos, bet nurašytos kaip beviltiškos. Jums kitaip susitarti negu mums, kitos sąlygos kiti reikalavimai. Va tokia mūsų nuomonė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-4 # Vasiuki 2021-02-18 16:30
Cituojamas tai kodėl:
paskirtas administratorius, neteikia gyventojams informacijos, susirenka pinigus o darbų neatlieka, tik surašo popierius, mokesčius padidino o darbų kokybės ne. Mes ir nedejuotume, norėtume būti kaip lygūs partneriai. Bet dabar suprantam, kad mus apgaudinėja, elgiasi nesąžiningai. Skolos buvo ne išieškotos, bet nurašytos kaip beviltiškos. Jums kitaip susitarti negu mums, kitos sąlygos kiti reikalavimai. Va tokia mūsų nuomonė.

Tai kurkit bendriją!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Taip, 2021-03-02 12:30
Cituojamas Remigijus Krukauskaa:
Pasikeitus UAB "Ukmergės butų ūkis" vadovui akivaizdžiai pasikeitė ir pati įmonė, atsirado puikios galimybės bendrauti bei bendradarbiauti, kaip su lygiaverčiu partneriu, siekiant racionaliai ir efektyviai eksploatuoti daugiabutį gyvenamąjį namą, jo inžinerinę įrangą, jam priskirtą žemės sklypą, atstovauti Bendrijos ir jos narių interesams. Nuoširdžiai tikiu, kad vieną dieną už nuoširdžiai ir atsakingai atliktus darbus ši įmonė pelnys visų Ukmergės miesto gyventojų pasitikėjimą, todėl visam šios įmonės kolektyvui linkiu drąsiai siekti užsibrėžtų tikslų.
Pagarbiai,
DNSB "JŪRA" pirmininkas Remigijus Krukauskas

Palinkėjimas geras, tik per daugelį metų "gerai" dirbdami taip "prisidirbo", kad atstatyti įvaizdį metų-kitų nepakaks?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # praeitis 2021-02-19 09:26
Iki rinkimu i savivalda liko du metai, todel reikia parodyti kad kazkas daroma.Socialiniai ekonominiai reikalai rajono nesprendziami, apie tai tarybos posedziuose net nekalbama. Bedarbyste, gyventoju mazejimas, skolos ir t.t.Jokiu pasiulymu, jokiu iniciatyvu.Tuscias politikavimas, saves demonstravimas ir sveikinimu rasinejimas laikrasciuose pirmai progai pasitaikius taip pat ir saves apdovanojimas uz Ukmerges siluma ir kt. Visai kaip anais laikais.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Nesusipratimas 2021-02-19 17:31
Tokios įmonės, grynas nesusipratimas. Viskas taip patvarkyta, ką nori tą išsidirbinėja. Bent jau aš, jų statyto buto, tikrai niekada nepirkčiau!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Zoro 2021-02-21 23:18
Idėja gera tik kad vietoj kareivinių senai galėjo būt rajonas naujų namų o dabar bus parkas XD
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # laiptine 2021-03-12 19:29
pamenu kad daze 2-3 menesius.... 1 auksta. tai kas su namais bus? 5-10 metu statys ? hahahah....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų