Spausdinti šį puslapį

Sudėjo netinkamas plokštes, tad renovacija įstrigo

Dėl užsitęsusios renovacijos gyventojai vasarą pasitiko uždengtais langais.  Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Dėl užsitęsusios renovacijos gyventojai vasarą pasitiko uždengtais langais. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

Ukmergiškė Ilona prašė pasidomėti Vilniaus g. 96A namo renovacija, teigdama, kad ji jau senokai yra rimtai užstrigusi. „Antrus metus niekaip nepabaigia ir nieks nepaaiškina, kodėl“, – sakė moteris.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis tikino, kad renovacijos darbai buvo sustabdyti dėl tam tikrų procesų.

Teko skelbti naują konkursą dėl techninės priežiūros vykdytojo, nes pernai rudenį mirė techninę priežiūrą vykdžiusios įmonės vadovas, kuris pats ją ir administravo. Kadangi nebuvo kam perduoti darbų ir įmonė įsipareigojimų tęsti negalėjo, reikėjo ieškoti kitos.

Be to, iš rangovo teko pareikalauti pakeisti išorinės apdailos plokštes, kadangi šis, vykdydamas darbus, panaudojo interjero plokštes (HPL), kurios eksterjerui netinkamos. Nepraėjus net keliems mėnesiams pradėjo blukti spalva, pastebėti kiti trūkumai.

Kadangi rangovas iš pradžių nesutiko perdaryti, Butų ūkis kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją bei Statybos produkcijos sertifikavimo centrą. Pastarasis nustatė, kad į statybvietę buvo atgabentos ir panaudotos netinkamos plokštės.

Galiausiai projektuotojas buvo įpareigotas atlikti darbus su naujomis medžiagomis. Konstruktorius turi patikrinti, ar esamos konstrukcijos atlaikys naujas plokštes, ir pateikti išvadą. Atnaujintą projektą turi įvertinti ir patvirtinti ekspertai. Rangovas privalės nuimti pritvirtintas plokštes ir pakeisti jas naujomis pagal atnaujintą projektą. Greičiausiai keisis ir spalvinė gama.

Būtent šie ginčai bei kitos aplinkybės ir užvilkino renovaciją. R. Baltaduonio teigimu, bendrai ginčas pradėtas siekiant, kad gyventojai nepatirtų žalos. Tačiau procesas užtruko, nes yra nustatyti ginčų nagrinėjimo terminai, kurių ir laikomasi. Direktoriaus tvirtinimu, įmonė siekia, kad gyventojai gautų kokybiškai atliktą paslaugą, o produktas būtų ne vienadienis, bet tarnautų ilgus metus.

Darbų vykdymo pradžia priklausys nuo to, kada bus patvirtintas projektas.

Pasak R. Baltaduonio, iki renovacijos įgyvendinimo termino pabaigos dar yra laiko, tačiau dėl paminėtų priežasčių terminą teks pratęsti. Jo teigimu, didžioji dalis darbų jau padaryta.

Įmonės direktorius sakė, kad gyventojams tiek ginčo sprendimo procesai, tiek projekto atnaujinimo ir plokščių keitimo darbai papildomai nekainuos. Pasiekta, kad atsakingi vykdytojai ištaisytų savo klaidas savo sąskaita.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)