Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.  Autorės nuotr. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Autorės nuotr.

Taujėnų dvare vykusioje kasmetinėje verslo konferencijoje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei apdovanoti metų geriausieji.

Konferencijos dalyvius sveikino rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius. Savo parašais jie patvirtino bendradarbiavimo sutartį, kuria numatoma skatinti  rajono pramonę, smulkų ir vidutinį verslą bei amatus, miesto įmonių produkcijos eksportą ir siekti sudaryti palankias sąlygas įmonių tarpusavio bendradarbiavimui ir investicijų pritraukimui bei spręsti verslo problemas. Prieš tai sutarties sudarymui pritarė rajono savivaldybės taryba. Susirinkusiuosius pasveikino ir Seimo narys Juozas Varžgalys. 

Renginį vainikavo Ukmergės rajono verslo įmonių apdovanojimai.

Konkursinis vertinimas vyko pagal įmonių pateiktus rodiklius už 2020 metus.

Rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėja Inga Pračkailė sakė, kad vertinamos tik tos įmonės, kurios pateikė rodiklius. Susumavus rezultatus, įteiktos trys nominacijos. Dvi iš jų atiteko vienai įmonei.

Nominaciją „Už aplinkosauginių technologijų diegimą“ laimėjo AB „Umega group“. Įmonė ant jai priklausančių pastatų stogų įsirengė vieną didžiausių saulės jėgainių Ukmergėje. Visa gaunama elektros energija panaudojama gamybai. Įmonėje taip pat įrengti gamybinių nuotekų valymo įrenginiai.

„Umega group“ yra metalo apdirbimo įmonė, turinti ilgalaikes tradicijas metalo apdirbimo ir gamybos iš metalo srityse. Generalinis direktorius – Gediminas Čeika. Ukmergėje veikia įmonės padalinys „Umega“, iki 2008 m. gruodžio dirbęs kaip AB „Vienybė“. „Umega“ vykdo metalinių baldų dalių, kompresorių, orapūčių, kieto kuro katilų, kitos šildymo technikos ir įvairių metalo gaminių gamybą.

Nominacijos „Už verslo plėtrą“ ir „Už socialiai atsakingą verslą“ įteiktos UAB „Likmerė“. Pirmoji nominacija paskirta „už ženklias investicijas į įmonės plėtrą“, nes 2020 metais įmonėje buvo pakeista gamybos linija, atnaujinta įranga. Antroji nominacija įteikta „už didžiausią vidutinį darbuotojų (be administracijos) atlyginimą 2020 m.“. Jis viršija 1 500 Eur.

UAB „Likmerė“ yra Latvijos įmonių grupių „Latvijas Finieris“ antrinė bendrovė Lietuvoje, įsteigta 2008 m. Veiklą vykdo miškininkystės ir medienos apdirbimo srityse – užsiima beržų faneros ir jos gaminių, pjautos medienos, medienos skiedrų, biokuro gamyba, medienos kirtimu, traukimu, miško įveisimu, beržų medienos supirkimu. Įmonės generalinis direktorius – Mindaugas Kasmauskis. Oficialiais duomenimis, įmonėje dirba 64 darbuotojai.

Bendrovės gamybos grandinėje įrengtos modernios Vindsoro kompanijos įgarinimo kameros, kuriose rąstai yra termiškai apdorojami. Tai – modernus sprendimas, dėl kurio sunaudojama mažiau vandens, jis negarinamas, į aplinką neišskiriama šiluma. UAB „Likmerė“ yra ne tik Ukmergės verslo, bet ir miesto kultūros dalis, remia įvairius renginius, projektus, organizuoja miškasodžius.

Tikslinė nominacija „Už socialinio verslo iniciatyvą“ įteikta VšĮ „Užimtumo namai“, nes ji yra socialinio verslo pradininkė Ukmergės rajone, vienintelė dirba šioje srityje. Nominacija įteikta „už socialinio verslo koncepcijos įgyvendinimą Tulpiakiemio kaime, mažinant nedarbo lygį, sukuriant darbo vietas ir suteikiant socialiai pažeidžiamiems asmenims galimybę užsidirbti“.

Ši įmonė įregistruota 2019 metų liepą. Jos vadovas – Aurelijus Deviatnikovas. Socialinis verslas įkurtas, tikint mintimi – jei žmogus negali pasiekti darbo, tai darbas gali atvykti pas žmogų. Nutarta teikti pakavimo paslaugas. Pirmas užsakymas tebuvo vos 5 806 vnt. dovanų kuponų ir atkeliavo į Tulpiakiemį lengvojo automobilio bagažinėje. Dabar užsakovams atiduodama ir po 250 tūkst. supakuotų mobiliojo ryšio kortelių. Įrengus didesnes patalpas, dabar įmonėje su verslo liudijimais momentinėms paslaugoms per mėnesį įdarbinama 16–18 žmonių.

Renginyje taip pat įteiktas VšĮ „Versli Lietuva“ apdovanojimas Ukmergės bendradarbystės centro „Spiečius“ jaunajam verslininkui. Jį pelnė Lina Baublienė – viena pirmųjų „Spiečiaus“ narių, turinti daug projektinių idėjų ir sumanymų. Pagrindinis jos projektas „Surink Lietuvą“ yra skirtas turizmo po Lietuvą skatinimui.

Apdovanojimus surengė Ukmergės rajono savivaldybė, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialas ir žurnalas „IQ“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Kestas 2021-10-04 20:32
Ar tikrai reikejo apdovanot ta Likmere? Del algu grynas melas paziurekit kiek darbuotoju isejo is darbo uztai kad daugybe metu niekas nekelia algu. Noreciau paklausti pono Mindaugo Kasmauskio kodel jus nepriemat i darba moteru? Kai truksta darbuotoju visad priemat vyrus o atejus moteriai pasakot kad laisvu darbo vietu nera? Ir kaip jus galit paaiskint savo nuomone kad dirbt prie medienos stakliu yra ne moteru darbas?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Laimis 2021-10-07 08:22
Nei verkt nei juoktis apdovanoja Deviatnikova kuris ne taip jau senai nuskambejas su verslo machinacijomis arestais ir milijoninio turto isvaistymais (rase vakaro zinios) dabar idarbina kaimiecius su verslo liudijimais tik kokia is to nauda? darbo stazas pensijai nesikaupia, nemokamas gpm, vietoj to kad kaimo liaudis dirbtu kauptusi stazas pencijai, butu mokami mokesciai jie ima verslo liudijimus o visa nauda gauna Deviatnikovas, tiesiog saunu kad tokius dar sugeba apdovanoti Ukmerges savivaldybe
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Laimis 2021-10-07 08:31
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2019/01/28/kds-grupe-is-buvusiu-akcininku-ir-vadovu-siekia-atgauti-18-mln-eur
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų