Spausdinti šį puslapį

Kvite nurodė ne tą prekę

Ukmergiškė Janina sakė pastebėjusi, kad Pivonijos mikrorajone esančioje parduotuvėje „Norfa“ pardavėjos „apskaičiuoja“ vyresnio amžiaus žmones.

Pasakojo, kad neseniai čia pirko bandeles su cinamonu, kurių kaina buvo nurodyta 23 centai už vienetą. Moteris paėmė paskutinę trijų bandelių pakuotę. Jos skaičiavimu, už tris bandeles turėjo mokėti 69 centus.

Tačiau kvite nurodyta prekė – ne „Bandelė su cinamonu“, o „Varškinė sraigė“, kurios kaina – 39 centai, tad už tris bandeles moteris sumokėjo 1,17 Eur.

„Kadangi pirkau daugiau prekių, už kurias iš viso mokėjau 7,16 Eur, bandelių kainos skirtumo vietoje nepastebėjau“, – sakė moteris. Kvito prie kasos taip pat netyrinėjo, nes neturėjo akinių. O kai grįžusi namo pradėjo analizuoti kiek, už ką sumokėjo, pamatė, kad kvite – ne ta prekė, kurią pirko.

Kad įsitikintų, ar ne ji pati apsiriko, vieną bandelę perlaužė – viduje varškės nebuvo. „Jos susuktos, bet su cinamonu“, – tikino moteris.

Įprastai ant pakuočių yra prekių kodai. Tačiau, pasak Janinos, ant bandelių pakuotės prekės kodo, kurį pardavėja galėtų nuskenuoti, nebuvo – tik lipdukas su data, kuri, kaip mano, rodo galiojimo laiką. Tad pardavėja ranka įvedė ne tą prekę. Galvoja, kad tai – ne atsitiktinumas. 

Pastebėjo, kad taip nutinka ne pirmą kartą. Kiek anksčiau pirko nukainotas daržoves, tačiau kvite kaina buvo nurodyta be nuolaidos. Ir tada sumokėjo daugiau. Tad mano, kad pardavėjos sukčiauja.

„Jei taip nuo kiekvieno pirkėjo po 40 centų, tai per dieną susidaro didelė suma“, – skaičiavo Janina.

UAB „Norfos mažmena“ atstovas Darius Ryliškis sakė, kad galėjo įvykti klaida. „Bandelės, kaip ir kai kurios kitos prekės, parduodamos be kodo. Pardavėja prekės pavadinimą suranda sistemoje. Abiejų rūšių bandelės lentynoje sudėtos greta ir išoriškai yra labai panašios. Pardavėja galėjo suklysti, – sakė D. Ryliškis. – Jei taip nutiko, parduotuvės administracijos vardu atsiprašau. Jei iš tiesų moteris pirko vieną prekę, o kvite nurodyta kita, ji gali atnešti prekę su kvitu į parduotuvę ir pinigai bus  grąžinti.“

Pasak atstovo, pardavėjos nesukčiauja, tačiau kartais pasitaiko klaidų. Tokiais atvejais jis patarė kreiptis į kasą ar parduotuvės administraciją, kad grąžintų pinigus arba pakeistų prekę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)